Συναγερμός στην Ινδία: Φρούτο σκότωσε 30 παιδιά

Συγκεκριμένα τα άτυχα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από οξεία εγκεφαλίτιδα

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι θάνατοι αυτοί μπορεί να οφείλεται στα φρούτα λίτσι που καταναλώνονται στην Ινδία και συγκεκριμένα σε μια τοξίνη που υπάρχει στα φρούτα.

Οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν στην περιοχή Μουζαφαρπούρ στο κρατίδιο Μπιχάρ, στην βόρεια Ινδία, η οποία είναι γνωστή για τις καλλιέργειες λίτσι, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.Παρόμοια κρούσματα αντιμετωπίζονται κάθε χρόνο στην ζώνη αυτή από τον Μάιο ως τον Ιούλιο, την περίοδο συγκομιδής λίτσι.

Είκοσι τέσσερα παιδιά υπέκυψαν ενώ νοσηλεύονταν στο δημόσιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sri Krishna στην Ινδία και επτά άλλα σε ιδιωτικό νοσοκομείο από οξεία εγκεφαλίτιδα, δήλωσε στο AFP ο αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας Άσοκ Κούμαρ Σινγκ.

«Οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν οι γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους όταν η θερμοκρασία την ημέρα ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου», σημείωσε επίσης ο Σινγκ λόγω του κύματος καύσωνα που αντιμετωπίζει η χώρα αναφέρει το ΑΜΝΑ.

Τουλάχιστον άλλα 40 παιδιά που παραπονέθηκαν για παρόμοια συμπτώματα νοσηλεύονται τώρα. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα σώσουμε», σημείωσε υπεύθυνος του νοσοκομείου Sri Krishna.

Το ίδιο φαινόμενο με εγκεφαλίτιδες που οδηγήθηκαν στον θάνατο έχει σημειωθεί σε περιοχές που παράγουν λίτσι στο Βιετνάμ και στο Μπανγκλαντές, ενώ το 2014 η νόσος προκάλεσε τον θάνατο 150 ανθρώπων στην Μουζαφαρπούρ και τα περίχωρά της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα