Συναγερμός στην κυβέρνηση για τα SMS

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση με τα εκατομμύρια των sms που στάλθηκαν κατά τις πρώτες μέρες της καραντίνας που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο, που ήταν και το πρώτο της νέας καραντίνας, εκατομμύρια μηνύματα στάλθηκαν στον ειδικό αριθμό.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο στο 13033 έφτασαν 4,7 εκατ. γραπτά μηνύματα, ενώ την Κυριακή 3,9 εκατ. Πρόκειται για αριθμούς ρεκόρ αν σκεφτούμε ότι ο μέσος όρος των sms κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown ήταν 2,9 εκατ.

Αυτά τα στοιχεία είναι που εξετάζει η κυβέρνηση και δεν αποκλείεται να πέσουν στο τραπέζι νέα μέτρα για την αποφυγή του φαινομένου των άσκοπων μετακινήσεων, καθώς όπως δήλωσε στον Alpha 98,9 ο Στέλιος Πέτσας, στην περίπτωση που τα sms ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια τότε θα σημαίνει χαλάρωση και εφησυχασμός.

«Η περίοδος αυτή δεν είναι ίδια με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ο μέσος όρος των μηνυμάτων στην πρώτη φάση ήταν 2,6 εκατ. Νούμερα πάνω από αυτά αναμένουμε να δούμε.

Αρκετοί από τους μεγάλους έχουν εξοικειωθεί με τα μηνύματα, όμως είναι και οι μετακινήσεις για τα σχολεία. Περιμένουμε νούμερα πάνω από 3 αλλά θέλουμε να δούμε κάτω από 4, γιατί αυτό σημαίνει κάποια υπερβολική χαλάρωση και μετακίνηση. Υπάρχει δυνατότητα ελέγχων. Το σαββατοκύριακο με τα στοιχεία που έχουμε, είχαμε 181.000 ελέγχους και 3.000 παραβάσεις. Είναι πολλά τα συνεργεία και τα μπλόκα που έχουν γίνει», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Την ίδια στιγμή, παραμένει διάχυτη η ανησυχία για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να ανακοινώνει σήμερα πρόγραμμα ενίσχυσης για τις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πηγή ανησυχίας και κινδύνου. Εδώ και πολλές μέρες, εβδομάδες, ξέραμε ότι θα είχαμε το ζήτημα της διασποράς στους όμορους δήμους και δυστυχώς δεν το αποφύγαμε. Υπάρχει μεγάλη πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας εκεί, οι ΜΕΘ πιέζονται και σήμερα το απόγευμα ο κ. Κικίλιας θα δώσει στη δημοσιότητα το πρόγραμμα ενίσχυσης των νοσοκομείων για τις εντατικές, έτσι ώστε να έχουμε ομαλή πρόσβαση στην κορύφωση της πανδημίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας την κόπωση των πολιτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Η κόπωση είναι και ένας από τους λόγους που φτάσαμε στο Lockdown.

Όσο περνούσε ο καιρός οδήγησε στη νοοτροπία να μην τηρούμε κατά γράμμα τα μέτρα. Ήταν μαζικό λάθος ο εφησυχασμός και η χαλάρωση. Συνυπολογίστηκε στα μετρά που λαμβάνουμε, και αυτός ήταν ένας από τους λογούς που έγινε γρηγορότερα το lockdown».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα