Συναγερμός στο Α.Τ Ομόνοιας: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού

Σε καραντίνα έξι αστυνομικοί και όλοι οι κρατούμενοι του Αστυνομικού Τμήματος

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι ένας Αλβανός, που κρατούνταν στα κρατητήρια για διοικητική απέλαση, βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Για το λόγο αυτό τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών συνολικά έξι αστυνομικοί και όλοι οι κρατούμενοι του Αστυνομικού Τμήματος.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο αλλοδαπός ήταν κρατούμενος του τμήματος Εξαρχείων, αλλά λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκε χθες στο τμήμα Ομονοίας. Σήμερα τις πρωινές ώρες ο κρατούμενος ένιωσε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου υποβλήθηκε σε τεστ που βγήκε θετικό.

Κατόπιν αυτού, όλοι οι κρατούμενοι του τμήματος Ομονοίας τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών και το ίδιο τέσσερις αστυνομικοί του ίδιου τμήματος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους και με τον ασθενή, καθώς και άλλοι δύο αστυνομικοί του τμήματος Εξαρχείων, οι οποίοι τον είχαν συνοδεύσει κατά τη μεταγωγή του με περιπολικό.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, κανείς από τους παραπάνω δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ καθ’ όλη τη διαδικασία τηρήθηκαν αυστηρά οι κανόνες προφύλαξης (γάντια, μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.) και, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, έγινε απολύμανση στο περιπολικό και στους χώρους, θα ακολουθήσουν δε τεστ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα