Συναγερμός στο «Αλεξάνδρα»: Θετική στον κορωνοϊό γυναίκα από τη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας

Είχε γεννήσει πριν από μερικές ημέρες

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μία γυναίκα η οποία είχε γεννήσει πριν από μερικές ημέρες στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Η γυναίκα είναι πρόσφυγας που διαμένει στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Αποτέλεσμα αυτού, να σημάνει συναγερμός τόσο στο νοσοκομείο όπου γέννησε η γυναίκα, όσο και στη δομή φιλοξενίας όπου διαμένει.

Η γυναίκα από το Καμερούν, όπου διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η γυναίκα είχε γεννήσει πρόσφατα με καισαρική τομή.

Από τη στιγμή που έγινε η εξέταση και βγήκε θετική στον κορωνοϊό, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα έχει σημάνει συναγερμός. Γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με την γυναίκα έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό, τα χειρουργεία απολυμάνθηκαν ενώ γίνεται ιχνηλάτιση των γυναικών και των μωρών τους που ήρθαν σε επαφή με την πρόσφυγα από το Καμερούν, κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ.

Συναγερμός στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας

Όπως είπε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, μετά τη διαπίστωση του κρούσματος στη γυναίκα σήμανε συναγερμός στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας. Ήδη αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη με το επιτελείο της αντιπεριφέρειας και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για την ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας, που σύμφωνα με πληροφορίες κατάγεται από αφρικανική χώρα, αλλά και για να συντονιστούν μέτρα προστασίας εντός της δομής, που πλέον φιλοξενεί περίπου 3.000 άτομα. Την ίδια ώρα ερευνάται αν η γυναίκα κόλλησε τον ιό στη δομή που φιλοξενείται ή στο νοσοκομείο που γέννησε.

Διαβάστε επίσης