Συναγερμός στο γηροκομείο στα Ιωάννινα: Θετικοί στον κορωνοϊό όλοι οι ηλικιωμένοι

Εκτός ελέγχου οι κατάσταση στη δομή - Έκκληση από τους υπεύθυνους να βρεθεί λύση

Συναγερμός έχει σημάνει για ακόμη μία φορά για το γηροκομείο στα Ιωάννινα, στο οποίο είχαν εντοπιστεί σωρεία κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Αυτοί την φορά η κατάσταση στο γηροκομείο είναι εκτός ελέγχου καθώς θετικοί στον ιό βρέθηκαν όλοι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στη δομή, αλλά και οι εργαζόμενοι.

Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι του γηροκομείου είναι σε απόγνωση για την τρέχουσα κατάσταση. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου απηύθυνε έκκληση μέσω του epiruspost.gr, επισημαίνοντας ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος για τη μεταφορά των ηλικιωμένων σε νοσοκομείο, την ώρα που παραμένουν χωρίς περίθαλψη και φροντίδα. Για τη συρροή κρουσμάτων στη Μονάδα βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Με δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων του ιδιωτικού κέντρου φροντίδας των ηλικιωμένων έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για σίτιση.

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στο Epiruspost, εκφράζοντας ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία.

Μέχρι στιγμής, από τους 56 θετικούς, 21 ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Άλλοι 35 παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας με μόλις τέσσερα άτομα προσωπικό που εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες για να καλύψει μέρος των αναγκών τους.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει είναι υπερήλικες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα