Συναγερμός στο Καπιτώλιο για ύποπτο όχημα

Πιθανόν έχει εκρηκτικά, λέει η Αστυνομία

Η αστυνομία “στέλνει διαπραγματευτές για να συνομιλήσουν με έναν άνδρα που είναι μέσα στο φορτηγό στο Καπιτώλιο, μετέδωσε το CNN

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει ένα όχημα ύποπτο ότι περιέχει εκρηκτικά κοντά στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, την έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον.

“Είναι μια έρευνα για απειλή βόμβας”, διευκρίνισε η αστυνομία του Καπιτωλίου αφότου δήλωσε νωρίτερα ότι ερευνά ένα “όχημα ύποπτο κοντά στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου”. Το Κογκρέσο δεν συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα των θερινών διακοπών της Βουλής αλλά υπάλληλοι κυκλοφορούν στον περίβολο του Καπιτωλίου.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης δεν επιβεβαιώνουν επί του παρόντος αυτή την τελευταία πληροφορία. Καλούν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή γύρω από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, η οποία βρίσκεται απέναντι από το Κογκρέσο.

Ο περίβολος του Καπιτωλίου φρουρείται αυστηρά μετά τη φονική έφοδο που πραγματοποίησαν στις 6 Ιανουαρίου οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ.

Στις 2 Απρίλιου, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε όταν ένας νέος άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του σε οδόφραγμα που προστατεύει την είσοδο πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα