Συναγερμός στον «Άγιο Σάββα»: Με κορωνοϊό προσωπικό και ασθενείς

Μετά από ελέγχους εντοπίστηκαν 19 κρούσματα του ιού - Κλείνει η Β΄ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική

Συναγερμός έχει σημάνει στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε ασθενείς και προσωπικό.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, αρχικά επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού σε ιατρούς της Β’ Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής. Εκτοτε ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση απολύμανσης όλων των χώρων και εκτεταμένης ιχνηλάτησης στη Β’ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική, στη Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική, σε υγειονομικό προσωπικό και σε νοσηλευόμενους.

Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν συνολικά 19 κρούσματα κορωνοϊού στον «Αγιο Σάββα». Πρόκειται για 15 άτομα του προσωπικού και 4 νοσηλευόμενους ασθενείς. Κατά τις ίδιες ασφαλείς πηγές, οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ’ οίκον.
Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό.

Οι 4 ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Κανονικά οι χημειοθεραπείες -Rapid tests στο προσωπικό

Η Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική του «Αγίου Σάββα» συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της. Η Β΄ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική, ωστόσο, αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα. Οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική. Οι χημειοθεραπείες των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, ενώ όλο το προσωπικό -1.200 άτομα- υποβάλλεται σε rapid test.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα