Συναντήσεις Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς

... μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ όπου την προσεχή Τρίτη θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί και το ζήτημα του εκλογικού νόμου.

Σε ότι αφορά το νομοθετικό προγραμματισμό της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, για τη θεσμοθέτηση του επιδόματος γέννησης, για το εκλογικό σύστημα, για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, καθώς και το νομοσχέδιο που- όπως τόνισε ο κ. Πέτσας- “θα διασφαλίζει το δικαίωμα των πολιτών να συναθροίζονται, να διαδηλώνουν και να διεκδικούν, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, και αφετέρου το δικαίωμα στην ασφάλεια, στην προστασία, στην ομαλότητα της καθημερινής κοινωνικοοικονομικής ζωής, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο”.

Στο νομοθετικό προγραμματισμό περιλαμβάνονται επίσης τα νομοσχέδια για τα υδατοδρόμια και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Διαβάστε επίσης