Συνάντηση Big 4: Κέρδη και ζημίες των τεσσάρων αφεντικών

SPORTS ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε ολομέτωπη επίθεση στο σύστημα της ΕΠΟ και προσωπικά στον Βαγγέλη Γραμμένο και στον Μέλο Περέιρα, ενώ έβαλε στο «κάδρο» προσωπικά τον Ιβάν Σαββίδη για πολλά από τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν επικριτικός ως προς τους χειρισμούς της UEFA και της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά θετικός στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωσή του.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις τοποθετήσεις του, καθώς ήταν προφανές ότι ήθελε να κάνει λεπτούς χειρισμούς προς τις διεθνείς, αλλά και τις ελληνικές αρχές.

Ο «χαμένος» της συνάντησης των Big4 είναι μάλλον ο Ιβάν.

Αν κρίνει μάλιστα κανείς από την καθυστερημένη αντίδρασή του για όσα τον κατηγόρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τότε ακόμη και σε όσα αντιλήφθηκε ότι έγιναν διαπιστώνεται ότι προσπάθησε να παίξει… άμυνα και μόνο άμυνα.

Διότι, όταν κατηγορείσαι κι εσύ κι ένα ολόκληρο σύστημα με στοιχεία για συγκεκριμένες διαιτησίες, για πολυϊδιοκτησία, για δανεικούς, για το ένα, για το άλλο… και η μοναδική σου απάντηση –μέσω διαρροής– είναι μια δήλωση… κατόπιν εορτής για να φανεί απλά ότι δόθηκε μια απάντηση, τότε προφανώς έχεις χάσει την μπάλα!…

Διότι ακόμη και η απάντηση που δόθηκε –μέσω διαρροής– («Τόσα χρόνια ακούγαμε τους κυρίους Μαρινάκη και Θεοδωρίδη να μας λένε “μην κλαίτε, επενδύστε”. Και τώρα αυτοί κλαίνε. Οπότε τους συμβουλεύουμε να επενδύσουν…») ήταν μια απάντηση την οποία ο Ιβάν Σαββίδης αναγκάστηκε να κάνει για να μπορούν τα Μέσα που ελέγχει να… μειώσουν τις αρνητικές εντυπώσεις από την εμφάνιση του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των Big4.

Διαβάστε επίσης