Συνάντηση με τον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ, είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

Συνάντηση με τον πρόεδρο της FIAΖαν Τοντ, είχε στο Ζάγκρεμπ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του Ράλι Κροατίας, παρουσία και μελών της Motorsport Greece, ενόψει του Ράλι Ακρόπολις, που μετά από οκτώ χρόνια επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC και θα διεξαχθεί 9-12 Σεπτεμβρίου στη Λαμία.
Ο 75χρονος Γάλλος, πρόεδρος της διεθνούς Ομοσπονδίας από το 2009, ολοκληρώνει φέτος την τρίτη του θητεία στον προεδρικό θώκο και έχει ήδη δρομολογήσει τη διαδοχή του ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
Με τον Λ. Αυγενάκη συνομίλησαν για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC. Έναν αγώνα που ο Ζαν Τοντ θυμάται ως συνοδηγός αλλά και ως επικεφαλής της Peugeot και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη στήριξη της Κυβέρνησης στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την εγγύησή της ώστε το «Ράλι των Θεών» να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως του αρμόζει.
Ο πρόεδρος της FIA, πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, γνώριζε καλά και τα χρόνια προβλήματα οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι στην πολιτική της Κυβέρνησης υπάρχει ευαισθησία στο θέμα της οδικής ασφάλειας και συμφώνησαν να προγραμματιστούν κοινές δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
Ο Λ. Αυγενάκης απηύθυνε πρόσκληση, εκ μέρους του Πρωθυπουργού, προς τον Ζαν Τοντ για να έρθει στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Ράλι Ακρόπολις και του δώρισε ένα λεύκωμα με τα αρχαία στάδια της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα