Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου πριν την Ιερά Σύνοδο της Δευτέρας

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ύστερα από επίσημη πρόκληση της ΔΙΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ιερά Σύνοδο θα ζητήσει την εντονότερη ενεργοποίηση της Εκκλησίας στο ζήτημα του εμβολιασμού.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την ευλαβική τήρηση των μέτρων έναντι της διασποράς του κορωνοϊού αλλά και να υπάρξει αυστηρή επιτήρηση τόσο από την Εκκλησία, όσο και από το κράτος εν όψει των Χριστουγέννων, με δεδομένο ότι πλήθος πιστών συμμετέχει στις Θείες Λειτουργίες.

Βασικός στόχος είναι να σταλεί ένα κοινό σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα με την Εκκλησία για την εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτόκολλων και την επίδειξη rapidt test από τους ανεμβολίαστους στους ναούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κοινή γραμμή με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αναμένεται να στείλουν ένα μήνυμα συστράτευσης της πολιτείας και της εκκλησίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης ο πρωθυπουργός θα ευχαριστήσει τους Ιεράρχες που πρωτοστατούν στην επιχείρηση «πειθώ» για τον εμβολιασμό αλλά κι εκείνους που πραγματοποιούν δράσεις για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα