Συνάντηση Μητσοτάκη – Πάιατ: Συζήτηση με επίκεντρο την τουρκική προκλητικότητα

Ενόψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

Τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020.

Η συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο, ενώ στις 6 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή της ομογένειας για τον αγιασμό των υδάτων στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλώριδα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης με τον Αμερικανό πρέσβη συζητήθηκε επίσης το περιεχόμενο των επιστολών που έστειλε η Ελλάδα στον γενικό γραμματέα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ τις ελληνικές θέσεις και ενέργειες απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή μνημονίου με τη Λιβύη έχει χαρακτηριστεί «προκλητική ενέργεια» από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, για μία εξαιρετική συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό έκανε λόγο σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρέσβης, χαρακτηρίζοντας την επικείμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ως ξεκάθαρη ένδειξη της αυξανόμενης σημασίας της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης