Συνάντηση Νίκου Δένδια με τον Ζόραν Ζάεφ

Τι συζήτησαν για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η διμερής συνεργασία στην οικονομία, τις επενδύσεις, το εμπόριο, την ενέργεια, τις μεταφορές, καθώς και η καταπολέμηση της πανδημίας.

Παράλληλα, εξετάσθηκαν η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 Στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Συνάντηση ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια. Στο επίκεντρο η διμερής συνεργασία σε οικονομία, επενδύσεις και εμπόριο, ενέργεια, μεταφορές, καθώς και καταπολέμηση πανδημίας. Εξετάσθηκαν επίσης η προοπτική Δυτικών Βαλκανίων και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

 Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, υποδέχτηκε τον Ν. Δένδια. Στην ατζέντα βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνεπούς εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, η διμερής συνεργασία, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα