Συνάντηση Παναγιώτοπουλου – Φωτίου για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου

Συνάντηση με τον κύπριο ομόλογο του, Φώτη Φωτίου, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τον επανασχεδιασμό της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την ανάληψη πρωτοβουλιών για στενότερη συνεργασία με χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος και ο Λίβανος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε την Τουρκία «να αντιληφθεί πως καλό είναι να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να γίνει η ευρύτερη περιοχή μας χώρος καλής συνεργασίας, αρμονικής συνύπαρξης των λαών» προσθέτοντας ότι «οι απειλές που κατά καιρούς εκστομίζονται δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση». Ο Έλληνας υπουργός επανέλαβε ότι «η Ελλάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν δεν θα πάψει ποτέ να είναι η κατεξοχήν δύναμη, ο κατεξοχήν παράγοντας που θα εγγυάται την ασφάλεια, θα εγγυάται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Η αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου, του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας» κατέστησε εκ νέου σαφές, από την πλευρά του, ο κ. Φωτίου. Επίσης, ο Κύπριος υπουργός γνωστοποίησε ότι ζήτησε τη βοήθεια του ελληνικού υπουργείου στην αίτηση της Κύπρου για ένταξη της στον «Συνεταιρισμό για την ειρήνη» του ΝΑΤΟ.

Τέλος, με αφορμή την οικονομική κρίση, οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι ο ελλαδικός και ο κυπριακός ελληνισμός, ενωμένοι και πάλι θα τα καταφέρουν, θα σταθούν ξανά όρθιοι και θα συνεχίσουν τα άλματα προς τα εμπρός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα