Συνάντηση των Big 4: Θα ξεκινήσει… Όμως, θα τελειώσει;

Συνάντηση υψηλού ρίσκου των 4 μεγάλων που θα πρέπει –αν είναι δυνατόν!– να συμφωνήσουν για πρόεδρο αλλά και για 16 μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ

Μιλάς με την ΕΠΟ, για να βγάλεις μεροκάματο και σου λένε, τελείωσαν τα ψέματα. Η FIFA και η UEFA θα τρίξουν τα δόντια στο κουαρτέτο.

Για τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, τον Σαββίδη και τον Αλαφούζο. Αυτοί είναι το κουαρτέτο.

Έρχεται ο Λάκοβιτς από την UEFA και μαζί με τον Χούμπελ και τους άλλους θα τους καθίσουν στη γωνία το κουαρτέτο και θ’ αρχίσουνε να τους βαράνε. Δεν πάει άλλο.

Μάλιστα. Και λες τώρα εσύ, με δουλεύει ο κύριος. Να πάνε ν’ αγοράσουνε κανένα καλσόν που αντέχει, μη φύγει ο πόντος.

Να το πιάσουμε από την αρχή, όμως. Έρχονται FIFAτζήδες και UEFAτζήδες μήπως και βγάλουν καμιά άκρια με όσες παπαριές γίνονται στο πρωτάθλημα. Και ποιους καλέσανε; Κάλεσαν το κουαρτέτο. Κάλεσαν και τον Αυγενάκη.

Μάλιστα. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Κι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Βάγγος ο Γραμμένος, που είναι ο επίσημος συνομιλητής, τι θα κάνει εκείνη την ώρα, ρε; Θα βγει για καφέ με την Κωνσταντίνα; Πρώτος και καλύτερος έπρεπε να είναι εκεί ο Βαγγέλης.

Έχω λάθος; Πάει, δηλαδή, ο Αυγενάκης και δεν πάει ο Βάγγος; Πλάκα κάνουμε τώρα; Δεν τον καλέσανε τον Γραμμένο στο τσάι. Και δεν είπε κουβέντα. Τι να τον καλέσουνε, ρε; Για να του πούνε ότι μέχρι εδώ ήτανε;

Ό,τι έκανες, έκανες, ευχαριστούμε για την προσφορά σου και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα σου; Δεν είναι ποδοσφαιριστής ή προπονητής ο Γραμμένος να του λύσουνε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο.

Πάμε παρακάτω. Τον Περέιρα δεν έπρεπε να τον καλέσουνε να μιλήσει στα ίσια και παλικαρίσια με το κουαρτέτο; Μία από τα ίδια είναι κι αυτός. Τον τελειώνουνε. Γνωστά πράγματα είναι αυτά.

Πάει ο Μέλο με το μέλι και το σοφιστικέ ύφος. Ούτε ο Πολ Τόμσεν δεν είχε τέτοιο υφάκι όταν η Ελλάδα μπήκε στο ΔΝΤ, όπως ο Μέλο με το μέλι των 22.500 ευρώ τον μήνα. Αλλού είναι για μένα το θέμα μου.

Η συνάντηση θα γίνει; Ρωτάω πολύ σοβαρά. Κι άντε, σου λέω εγώ ότι ο Μαρινάκης θα πάει. Ο Αλαφούζος θα πάει. Ο Μελισσανίδης με τον Σαββίδη θα πάνε; Θα σου πω γιατί σ’ το λέω.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ παίζουνε την Κυριακή στην Τούμπα. Λίγο θέλει να γίνει ένα πατατράκ; Βάζει ένα γκολ ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ και δεν το μετράει ο διαιτητής.

VAR, έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει και η γραμμή της NOVA, απαγορεύεται. Καραμπινάτο ήταν του Σουντανί στον Βόλο και το σφυρίξανε οφ σάιντ. Πολύ θέλει να ξαναγίνει στην Τούμπα;

Και τι θα γίνει, μετά, μάστορα; Άπαξ και χάσει δεύτερο σερί ματς ο ΠΑΟΚ, αντίο. Τώρα, θα πεις, γίνονται αυτά τα πράγματα; Πού αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ για ν’ αδικηθεί κι εφέτος; Πουθενά.

Με τον Άρη δεν ευνοήθηκε και φέρανε ντόρτια στο πλακωτό. Ούτε ένα, ούτε δύο. Και φωνάζανε μετά για τον Παπαπέτρου γιατί δεν τους έδωσε δύο πέναλτι οι Σαββιδοτέχνες. Καλαμπόκι στα κοτόπουλα. Ξέφυγα, όμως. Για τον Περέιρα σου έλεγα.

Μπορεί να είναι και το τελευταίο παιχνίδι το ντέρμπι. Κι εγώ δεν σου λέω ότι θα τα κάνει μπουρδέλο ο Πορτογάλος. Αξιοπρεπής είναι. Το έδειξε τόσο καιρό που είναι στην Ελλάδα.

Όλοι τον βρίζουνε εκτός από τον ΠΑΟΚ. Η διαιτησία παίζει πενήντα-πενήντα γράφουνε και ξαναγράφουνε οι Σαββιδοτέχνες. Ύστερα, δεν είναι λίγο πράγμα ν’ αποχωριστείς την Όλγα.

Άσε και το άλλο, ότι μπορεί να μην έχει εξοφληθεί ο Μέλο. Επιστολή είχε στείλει τις προάλλες στον Γραμμένο, τι θα γίνει με τα χρωστούμενα. Κι ο Γραμμένος του έκανε και περικοπή κάνα ενάμισι χιλιάρικο.

Εργαζόμενος είναι ο Περέιρα. Ξέρεις κανέναν εργαζόμενο που να του κάνουνε μείωση μισθού και να μη θέλει να το κάψει το μαγαζί που δουλεύει;

Να μη σ’ το προχωρήσω. Άπαξ και σου έρχεται η απόλυση, τα παίρνεις στο κρανίο. Ανθρώπινο είναι. Κοιτάς να πάρεις ό,τι μπορείς, να το κάνεις μπουρδέλο το μαγαζί.

Κι άντε και γίνεται το μπέρδεμα στην Τούμπα. Θα σηκωθεί ο Σαββίδης να κατέβει στην Αθήνα για να δει τον Λάκοβιτς και τον Χούμπελ και τον Μαρινάκη; Τι ώρα;

Ή να έχει βάλει κανένα γκολ ο Λιβάγια και να το βγάλει σκάρτο ο ξένος διαιτητής. Θα πάει ο «Τίγρης» στη συνάντηση;

Και τι θα γίνει άπαξ κι ανταμώσει μούρη με μούρη με τον Σαββίδη; Κάτσε και δες μονομαχία στο Ελ Πάσο μετά, με τον Κλιντ Ίστγουντ και τον Τζιάν Μαρία Βολοντέ. Πλάκα κάνουμε τώρα;

Σ’ το προχωράω. Γίνεται η συνάντηση. Κάθονται όλοι και περιμένουνε ν’ ακούσουνε τους Λάκοβιτς. Και τους λέει ο Σέρβος, δεν πάει άλλο η κατάσταση, δηλώσεις και κόντρα πλακέ δηλώσεις, παράπονα και τα ρέστα.

Τι θα πει ο Ιβάν; Ότι λες παπαριές, κύριε Λάκοβιτς; Ότι όλα πάνε καλά και δεν έχω ανάγκη κανέναν με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο; Αυτό δεν λέει ο ΠΑΟΚ συνέχεια; Όλα φέτος παίζεται πενήντα-πενήντα;

Τέλος πάντων, το προχωράνε στο παρασύνθημα, ότι αυτό δεν προχωράει και πρέπει να γίνουνε αλλαγές. Πότε θα γίνουνε οι αλλαγές; Το καλοκαίρι; Με την καμία, σου λέω εγώ. Εδώ γίνεται σφαγή για το πρωτάθλημα.

Μάλιστα. Και σου λέει ο Λάκοβιτς ότι να βάλετε εσείς έναν πρόεδρο και έναν αρχιδιαιτητή; Τι θα γίνει, μάστορα; Θα συμφωνήσουνε; Πλάκα κάνουμε τώρα; Με την καμία.

Ο καθένας από το κουαρτέτο θα έχει κι έναν δικό του για πρόεδρο. Άλλον θα προτείνει ο Μαρινάκης, άλλον ο Μελισσανίδης, άλλον ο Αλαφούζος και ο Ιβάν μπορεί να προτείνει πάλι τον Γραμμένο.

Πού θα βρει καλύτερον, δηλαδή; Λίρα εκατό είναι ο Βάγγος για τον Ιβάν. Τι χαμπάρια, μάστορα, μετά; Τι θα κάνει ο Λάκοβιτς; Θα βάλει τέσσερις προέδρους στην ΕΠΟ και τέσσερις αρχιδιαιτητές; Δεν νομίζω.

Τότε θ’ αρχίσουνε τα δύσκολα. Τι θα κάνουμε, μετά αυτοί οι FIFAτζήδες και  UEFAτζήδες; Τι θα πούνε στο κουαρτέτο; Πηγαίνετε και θα σας ειδοποιήσουμε. Αυτό θα τους πούνε;

Και μην πει κανέναν κορόιδο ότι θα γίνει GRExit και άλλες τέτοιες παπαριές. Δεν γίνεται τέτοιο πράγμα. Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει. Μπορεί και παραμπορεί. Όχι επειδή πλακώνονται στο κουαρτέτο, αλλά επειδή πτώχευσε η ΕΠΟ. Μόνο γι’ αυτό μπορεί να την πετάξουνε έξω την Ελλάδα.

Και τώρα που το έφερε η κουβέντα, Βάγγο, μην ελπίζεις σε φράγκα από τη FIFA και την UEFA. Τα έδωσαν μια φορά στην Ιρλανδία, δεν το ξανακάνουν.

Φράγκο δεν είχανε οι Ιρλανδοί και πήρανε δάνειο από FIFA και την UEFA. Δεν έχει σε άλλον. Διότι άπαξ και δώσουν και στην ΕΠΟ, θα ξαμολυθούνε οι ανατολικοί και θα τραβήξουνε όλοι κατά τη Νιόν, δώσε και μένα, μπάρμπα.

Κι αφού δεν παίζει για GRExit, τι θα γίνει, μάστορα; Θα πάρουνε τηλέφωνο τον Θόδωρο, ότι δεν προχώρησε το πράγμα και δώσε διαταγές; Δεν νομίζω.

Ο Θόδωρος ό,τι ήτανε να κάνει, το έκανε. Έκατσε το κουαρτέτο σ’ ένα τραπέζι και βρείτε τα, σου λέει. Άπαξ και δεν τα βρείτε, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα. Και καλά έκανε, δηλαδή.

Διότι μία κουβέντα παραπάνω να πει και ν’ ανακατευτεί, θα τον βρίζουν όλοι μετά. Δεξιά κι αριστερά. Δεν είναι κανένας τυχαίος ο Θεοδωρίδης. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο κυβερνάει.

Σ’ το τελειώνω. Ο ίδιος ο πρόεδρος της FIFA, ο Ινφαντίνο, θα δώσει τη λύση. Αυτός θα βάλει πρόεδρο και αρχιδιαιτητή. Όπως το ακούς, μάστορα. Κανένας Φούσεκ δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα πει αποφασίζω και διατάσσω. Όπως σ’ το λέω. Στο φινάλε-φινάλε, αυτός είναι η προϊσταμένη αρχή του ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Και η UEFA, ομοσπονδία της FIFA είναι.

Έτσι είναι, μάστορα. Κι άπαξ και τοποθέτησε προσωπικά άνθρωπο στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή  ο Ινφαντίνο, όποιος κι αν είναι αυτός, Έλληνας ή ξένος, κάνε ντουμπεκί γιατί εδώ δεν παίζουμε, κύριοι του κουαρτέτο.

Δεν έχετε να κάνετε με τον Γραμμένο, που δίνει διαταγές στους δικαστές να μην καλούνε σε απολογία Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, για να μη δυναμιτίζουν το κλίμα.

Υπάρχουν και στο ελληνικό ποδόσφαιρο τέτοιοι που φοράνε παντελόνια και δεν βαράνε προσοχές άμα παίρνει τηλέφωνο κάποιος από το κουαρτέτο.

Τι θα πει ο Ιβάν για «Τίγρη», Μαρινάκη;

Όπως θα διαβάσετε στη διπλανή στήλη, έχει να γίνει μονομαχία στο Ελ Πάσο Σαββίδη – Μελισσανίδη στη συνάντηση του κουαρτέτο με τους FIFAτζήδες και UEFAτζήδες, έτσι και γίνει καμία στραβή στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Ο Ιβάν πάει εκεί για να πει στον ελληνικό λαό ότι τελευταία παίζει πολύ το σενάριο να τα έχουνε βρει Μελισσανίδης με τον Μαρινάκη. Μούσι είναι, αλλά έτσι πάει στη συνάντηση. Το έγραψε το Σαββιδοτεχνείο, ότι έχουν καλύτερη σχέση, σου λέει ο Σταύρακας ο Κόλκας.

Όταν, όμως, έπαιρναν τηλέφωνα στην ΠΑΕ ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ για να πάνε για καφέ στο κι ότι έγινε μια τυχαία συνάντηση στο Ωραιόκαστρο, δεν έγραφε τίποτα ο Σταύρακας ο Κόλκας. Έτσι είναι.

Ο Ιβάν θα το πουλήσει αυτό στη συνάντηση με τους FIFAτζήδες και UEFAτζήδες. Ότι Μαρινάκης και Μελισσανίδης τα βρήκαν. Άσχετο τώρα, που δεν παίζει κανέναν ρόλο, αν τα βρήκαν, αφού θα βάλουν προσωρινή διοίκηση οι ξένοι, όπως πάει το πράγμα.

Ασπιρίνες και ντεπόν στην ΕΠΟ

Όπως δείχνει το πράγμα, πάνε για προσωρινή διοικούσα επιτροπή FIFAτζήδες και UEFAτζήδες.

Μάλιστα. Και ποιοι έτρεξαν στα φαρμακεία για ασπιρίνες και ντεπόν; Οι υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΠΟ. Σου λένε, έτσι και μας έρθει κανένα στραβόξυλο, τη βάψαμε. Την κάναμε από κούπες και σπαθιά μαζί.

Έτσι είναι. Κι οι δικηγόροι του Κοντονή και του Βασιλειάδη και κάτι άλλοι παρατρεχάμενοι που τους έβαλαν εκεί οι ΣΥΡΙΖΑίοι για κονόμες αραλίκι. Άσε που δεν τους βλέπουνε κιόλας στην ΕΠΟ. Τώρα που όλα γίνονται ηλεκτρονικά, δεν χρειάζεται καν να πάνε στην ΕΠΟ για το μετρητό.

Γι’ αυτό τα έβαψαν μαύρα. Εύκολα βρίσκεις ένα δεκάρικο τον μήνα στο αραχτό; Δεν βρίσκεις. Πού είναι, ρε, εκείνες οι ωραίες εποχές με τον Γιάννη –δεν είμαι του τζάμπα– Δρόσο, που γινότανε πανηγύρι στην ΕΠΟ.

Αυτά θυμούνται. Όχι ότι τους χάλασε τίποτα που βγήκε ο Γραμμένος. Πάλι χοροί και τραγούδια της πατρίδας μας γίνονται και γι’ αυτό έπεσε έξω το μαγαζί.

 

 

Διαβάστε επίσης