Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με το νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ

Γ. Πατούλης: «Στη μετά covid εποχή ενισχύουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με αδελφοποιήσεις και συνέργειες προς όφελος της ανάπτυξης, του τουρισμού και της ευημερίας των πολιτών»

Οι δυνατότητες επιπλέον διεύρυνσης της συνεργασίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με την Περιφέρεια της Αττικής σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο θεματικός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, το επιχειρείν, η ιατρική, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ.

Παρόντες ήταν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Αττικής (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος), Δ. Δρόσης, υπηρεσιακά στελέχη της Κινεζικής Πρεσβείας και συνεργάτες του Περιφερειάρχη.

Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε στην Περιφέρεια τον Πρέσβη της Κίνας, επισημαίνοντας ότι είναι διαχρονικά ισχυρές οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών. Επίσης αναφέρθηκε και στα αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού που κυριαρχούν στους δεσμούς του ελληνικού με τον Κινεζικό λαό.

Από την πλευρά του ο κ. Σιάο Τζουντσένγκ, υπογράμμισε ότι ο κ. Πατούλης, τόσο ως Περιφερειάρχης Αττικής, όσο και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των δεσμών με την Κίνα. Ο κ. Τζουντσένγκ χαρακτήρισε τον κ. Πατούλη ένα διαχρονικό «φίλο» της Κίνας και επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί μια ισχυρή πολιτική και αναπτυξιακή Μητρόπολη στην οποία μάλιστα ζει η πλειονότητα των 20.000 κινέζων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τιμητική διάκριση στον Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στην προώθηση θεμάτων υγείας μεταξύ των δύο χωρών

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που υπάρχει μέσω αδελφοποιήσεων με συγκεκριμένες Περιφέρειες της Κίνας, όπως τη Σιτσουάν, σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο όπως η υγεία και ο τουρισμός. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη λειτουργία του πρώτου κέντρου παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής στην Αθήνας καθώς και στην υλοποίησης δράσεων και πρωτοβουλιών για την ευρύτερη διάδοση των επιτευγμάτων του Έλληνα πατέρα της Δυτικής Ιατρικής Ιπποκράτη. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη διεθνή καθιέρωση του όρκου του Ιπποκράτη στην Κω. 

Παράλληλα ενημέρωσε τον Πρέσβη πως το πολυϊατρείο παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής το οποίο λειτουργεί στην Αθήνα στην μετά covid εποχή θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς προς την κατεύθυνση εξέλιξης του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι μεγάλης σημειολογικής αξίας για τους νέους δρόμους επιστημονικής, τουριστικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».

Από την πλευρά του ο κ. Σιάο Τζουντσένγκ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του κ. Πατούλη στην προώθηση θεμάτων υγείας μεταξύ των δύο χωρών. Για το λόγο αυτό μάλιστα έκανε γνωστή τη πρόθεση του να του αποδώσουν το επόμενο διάστημα τιμητική διάκριση.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη για αυτή την πρωτοβουλία η οποία όπως τόνισε τον τιμά ιδιαίτερα και επιβεβαιώνει ότι εργαζόταν όλο το προηγούμενο διάστημα προς τη σωστή κατεύθυνση για την υλοποίηση του οράματος του να ισχυροποιηθούν οι πυλώνες συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα όπως η υγεία και η ευεξία.

Ακολούθως ο πρέσβης της Κίνας, υπογράμμισε ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια ενίσχυσης των συνεργασιών των δύο χωρών και θα βοηθήσει περαιτέρω διεύρυνση των αδελφοποιήσεων. Για την καλύτερη συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και Πρεσβείας συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια ομάδα διασύνδεσης και συνεργασίας με στόχο τη δρομολόγηση δράσεων και κοινών παρεμβάσεων.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη την καθιέρωση αυτού του συνδέσμου και πρόσθεσε πως εκτός από άλλες δράσεις μέσω αυτού, θα μπορούσαν να εκπονηθούν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

«Επενδύουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής, για την προσέλκυση τουριστών. Στόχος μας είναι ως Περιφέρεια να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας όπως είναι ο πολιτισμός, η ιστορία, το καλό κλίμα, η υγεία, προκειμένου να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των Κινέζων τουριστών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα