Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τους Υφ. Εσωτερικών και της Πρέσβειρας της Αλβανίας

Γ. Πατούλης: «Με όχημα την Αυτοδιοίκηση θα ενισχύσουμε τις σχέσεις των δύο λαών, τους οποίους ενώνουν διαχρονικά πολύ φιλικοί δεσμοί»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υποδέχθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας την επίσημη αντιπροσωπεία του Υπ. Εσωτερικών της Αλβανίας, αποτελούμενη από τους Υφ. Εσωτερικών Romina Kuko και Julian Hodaj, καθώς και την Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα Luela Hajdaraga.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η κα  Katerina Marku, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τιράνων, ο κ. Behar Zeneli Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Τιράνων, ο κ. Oltion Rrumbullaku Σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο των Τιράνων, η κα. Joneda Dodaj Συντονίστρια για την Διασπορά στην Αθήνα και η κα. Α. Ρόντου σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα διασποράς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, βρέθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε αυτοδιοικητικό επίπεδο μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Kuko προσκάλεσε τον κ. Πατούλη στο Υπ. Εσωτερικών στα Τίρανα, με τον Περιφερειάρχη να αποδέχεται την πρόσκληση, επισημαίνοντας μάλιστα ότι θα γίνει στο πλαίσιο και της προγραμματισμένης επίσκεψης που θα κάνει στα Τίρανα στις αρχές Οκτωβρίου.

Κατά τη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και επιβεβαιώθηκαν οι πολύ φιλικές σχέσεις που διατηρούν διαχρονικά οι δύο λαοί.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως με δεδομένη την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση των κυβερνήσεων των δύο χωρών για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων αλλά και τη στήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, η βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας είναι να διευρυνθούν οι καλές διμερείς σχέσεις και μέσω μίας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των τοπικών αρχών των δύο χωρών.

Ιδιαίτερα εστίασε στην πολυπληθή αλβανική κοινότητα που υπάρχει στη χώρα μας, επισημαίνοντας πως πλέον έχει ενσωματωθεί και αποτελεί κομμάτι της ελληνική κοινωνίας, αλλά και στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας η οποία, όπως ανέφερε, συνιστά ζωτική γέφυρα αλληλοκατανόησης, φιλίας και συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά τους τόσο οι δύο Υφ. Εσωτερικών της Αλβανίας όσο και η Πρέσβης τον ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και τη στήριξη που παρέχει στα μέλη της Αλβανικής κοινότητας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων επισήμανε : «Με τα μέλη της αντιπροσωπείας του Υπ. Εσωτερικών της Αλβανίας καθώς και με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα είχαμε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία λειτουργεί ως όχημα για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών. Βούλησή μας είναι να είμαστε στο πλευρό των μελών της αλβανικής κοινότητας που είναι στη χώρα μας, τώρα πλέον δεύτερη και Τρίτη γενιά, όπως και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ελληνική μειονότητα που ζει στην Αλβανία, με συγκεκριμένες δράσεις».

Στο τέλος της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης έδωσε αναμνηστικά δώρα στα μέλη της Αλβανικής αντιπροσωπείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα