Συναντήθηκαν Παναγιωτόπουλος – Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

«Κάθε συνάντηση και βήμα διαλόγου είναι ένα βήμα εκτόνωσης της έντασης» είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ εχει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η τελευταία φορά που οι δύο υπουργοί Άμυνας, Ελλάδας και Τουρκίας είχαν ξανασυναντηθεί ήταν τον Ιούνιο όπου είχαν σύντομο τετ α τετ πάλι στο περιθώριο συνόδου του ΝΑΤΟ.

Κάθε συνάντηση βήμα εκτόνωσης της έντασης

Νωρίτερα ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς για ενδεχόμενο τετ α τετ του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι «κάθε συνάντηση και βήμα διαλόγου είναι ένα βήμα εκτόνωσης της έντασης και έμπρακτη απόδειξη ότι ιοι γείτονες συνειδητοποιούν το αδιέξοδο της προκλητικής τακτικής που ακολουθούν εδώ και καιρό».

Χθες, ο κ. Παναγιώτοπουλος είχε μια εικοσάλεπτη συνάντηση με τον γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο εξέθεσε και πάλι την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Και παρά το γεγονός ότι έγινε μια αναλυτική κουβέντα και το ραντεβού υπερέβη την προγραμματισμένη του διάρκεια, ο Στόλτενμπεργκ ουσιαστικά κινήθηκε στην πάγια γραμμή του Πόντιου Πιλάτου, την οποία η Αθήνα έχει καυτηριάσει ουκ ολίγες φορές.

Τετ α τετ και με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε απευθυνόμενος στον Γ. Στόλτενμπεργκ ότι ο κάθε αναθεωρητισμός αποσταθεροποιεί την Ευρώπη, υπονοώντας εκτός των άλλων και τη στάση που κρατάει η Τουρκία στην περιοχή.

Ο Νίκος Παναγιώτοπουλος θα έχει επίσης τετ α τετ και με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, αλλά και με τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ και τον Γάλλο υπουργό Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα