Συναντήθηκε με τον Τόνι Μπλερ ο Χάρης Θεοχάρης

Με τον Τόνι Μπλερ συναντήθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρη με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας στην Ελλάδα. Ο κ. Μπλερ είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Οικουμενική Αλλαγή που έχει ιδρύσει και διευθύνει ο ίδιος.

Πέραν της πολύτιμης προσωπικής εμπειρίας του ως πολιτικού ηγέτη, ο Τόνι Μπλερ και το επιτελείο των συνεργατών του αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ως σύμβουλοι στρατηγικής για κυβερνήσεις κρατών ανά τον κόσμο και διεθνείς οργανισμούς, συμβάλλοντας δραστικά στη μελέτη και προσπάθεια επίλυσης μειζόνων προβλημάτων, κρίσεων κ.λπ.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση που είχαν οι κ.κ. Θεοχάρης και Μπλερ υπήρξε ιδιαιτέρως χρήσιμη και εποικοδομητική, καθώς ανταλλάχθηκαν απόψεις περί θεμάτων όπως η πανδημία, η εμβολιαστική εκστρατεία αλλά και το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού και της οικονομίας.

Αναφερόμενος στη συνομιλία του με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό, o κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε γύρω από μία σειρά ζητημάτων σχετικά με την πανδημία, εξετάζοντας τις βέλτιστες πρακτικές για την προσέγγιση και επίλυση τους. Συμφωνήσαμε να τεκμηριώσουμε και να εμπεδώσουμε περαιτέρω την ιδιαίτερη μεθοδολογία που έχουμε αναπτύξει στη χώρα μας για την εξεύρεση της ιδανικής ισορροπίας ανάμεσα στο άνοιγμα του τουρισμού και την υγειονομική ασφάλεια, με ξεχωριστή έμφαση στο Travel Pass. Ο κ. Μπλερ με διαβεβαίωσε ότι ενστερνίζεται πλήρως την ιδέα ενός ενιαίου ταξιδιωτικού εγγράφου, το οποίο θα απλοποιήσει τις διεθνείς μετακινήσεις όσων ταξιδιωτών είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή διαθέτουν επαρκή θωράκιση έναντι της Covid-19. Στόχος του κ. Blair είναι να ασκήσει πίεση στο συμβούλιο των G20 για την καθολική υιοθέτηση του Travel Pass. Στην προσπάθειά του αυτή, θεωρεί κρίσιμης σημασίας το ελληνικό υπόδειγμα».

Ολοκληρώνοντας τη συνάντησή τους, οι κ.κ. Θεοχάρης και Μπλερ επιβεβαίωσαν την αμοιβαία δέσμευσή τους να συνεχίσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία ανάμεσα στο Institute for Global Change και το Υπουργείο Τουρισμού, ειδικά στον τομέα των μελετών που διενεργεί τακτικά το Ινστιτούτο. Μια συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών η οποία αποδείχθηκε κατ’ εξοχήν γόνιμη κατά το διάστημα της πανδημίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα