Συνδιοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 θα επιδιώξουν Νότια και Βόρεια Κορέα

Η Νότια Κορέα θα βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της Βόρειας Κορέας για την κατάθεση κοινής υποψηφιότητας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Αθλητισμού της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Ντο Τζονγκ-χουάν, ο οποίος είχε συνάντηση στο Τόκιο με τον Ιάπωνα και τον Κινέζο ομόλογό του, εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του σε μία ενδεχόμενη κοινή υποψηφιότητα των χωρών της Άπω Ανατολής, για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030.

«Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ φανέρωσαν τις Ολυμπιακές αξίες. Ελπίζω η ειρήνη στη βορειοανατολική Ασία να συνεχιστεί μέσω του αθλητισμού», δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Αθλητισμού, αναφερόμενος στα βήματα προόδου που έγιναν στις σχέσεις της χώρας του με τη Βόρεια Κορέα, μετά τη συμμετοχή της τελευταίας στους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Κίνα, έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ το 2030, όμως ο Ντο Τζονγκ-Χουάν θεωρεί ότι θα ήταν εφικτή μία συνδιοργάνωση από όλες τις χώρες της περιοχής.

«Μάθαμε ότι η Κίνα πρόκειται να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε όμως να καταθέσουμε πρόταση συνδιοργάνωσης των αγώνων με τις γειτονικές χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα, η Κίνα και η Ιαπωνία. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να διατηρήσουμε την υπάρχουσα ατμόσφαιρα ειρήνης και να συνδέσουμε την ειρήνη στη βορειοανατολική Ασία και με την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο», τόνισε ο υπουργός Αθλητισμού της Νότιας Κορέας

Διαβάστε επίσης