Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Βόρεια Εύβοια για ένατη ημέρα – Δεξαμενόπλοια κουβαλούν νερό για τα πυροσβεστικά

"Χωρίς τους αστυνομικούς θα είχαμε θύματα" λέει ο δήμαρχος του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

Για ένατη μέρα μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια η οποία έχει κάψει σπίτια και τεράστιες εκτάσεις.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο έθεσαν σε συναγερμό τις πυροσβετικές δυνάμεις και τους εθελοντές που επιχείρησαν να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φλόγες που ξεπήδησαν κοντά στο χωριό Αγριοβότανο.

Επίσης, πολλοί από τους κρουνούς στα χωριά από την Αγία Άννα μέχρι το Αγριοβότανο δεν βγάζουν πλέον νερό λόγω της βλάβης στην ηλεκτροδότηση. Γι’ αυτό δόθηκε εντολή και πριν από λίγο ένα δεξαμενόπλοιο έκανε την εμφάνισή του στην παραλία Ψαροπούλι μεταφέροντας νερό για να  τροφοδοτήσει τις υδροφόρες και αυτές με τη σειρά τους να γεμίσουν τα πυροσβεστικά.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μικρές εστίες εκατοντάδες στρατιώτες από το Στρατό και την Αεροπορία έφτασαν λίγο πριν το μεσημέρι.

Ο δήμαρχος του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε:

«Η ελληνική αστυνομία ακόμη και σήμερα βοηθάει τους συνανθρώπους μας!!!Προσωπικά ευχαριστώ όλα τα παιδιά του σώματος που μαζί ήμασταν στα μέτωπα όλες τις μέρες. Χωρίς την αστυνομία θα είχαμε θύματα. Ο διευθυντής του νόμου ταξίαρχος κύριος Κουφός πρώτος μεταξύ ίσων σε όλα τα μέτωπα. Τέτοιοι άνθρωποι αξίζουν να διοικούν σε θέσεις ευθύνης!!!! Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Ταξίαρχο κ όλο το επιτελείο του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα