Συνεχίζεται το αλαλούμ με το κοινωνικό μέρισμα. Λάθος του συστήματος πέταξε εκτός  πολλούς δικαιούχους

Περίπου 20.000 πολίτες μέσα στο Σαββατοκύριακο  προσπάθησαν να υποβάλουν το αίτημά τους για το κοινωνικό μέρισμα μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, αφού το σύστημα  τους χαρακτήριζε ως μη δικαιούχους. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο λόγος  απόρριψης ήταν ότι δεν ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας την τελευταία πενταετία.

Μέσα στην ημέρα όμως αναμένονται  ανακοινώσεις για το λάθος του συστήματος  που οδήγησε στην απόρριψη των αιτήσεων, κυρίως ανέργων όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Αναστάσιος Τάγαρης.

Ο κ. Τάγαρης τόνισε ότι μέσα στην ημέρα θα βγει ανακοίνωση με οδηγίες για το ζήτημα με τη διαμονή στην Ελλάδα, ενώ θα υπάρξουν οδηγίες για τους πολίτες που φαίνεται να μη ζούσαν στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια.
Εάν τώρα υπάρχει λάθος στον ΑΜΚΑ οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα από τα ΚΕΠ για να γίνει ενημέρωση του ΑΜΚΑ ως προς τον ΑΦΜ. Για τον χρόνο ασφάλισης οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ΕΦΚΑ, και στον ΟΑΕΔ για τον χρόνο ανεργίας. Μόλις ο ΟΑΕΔ διορθώσει τον χρόνο ανεργίας θα πρέπει άμεσα να εμφανιστεί και στο σύστημα για το Κοινωνικό Μέρισμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα