Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Στο «τραπέζι» τα ψηφοδέλτια

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος εισέρχεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το σύνολο των υποψηφιοτήτων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος ο Α. Τσίπρας τα περιθώρια για την ανακοίνωσή του δεν εκπνέουν την προσεχή Παρασκευή, όπως ισχύει για τις άλλες περιφέρειες, και ενδέχεται να ανακοινωθεί μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ίδιος ο Α. Τσίπρας, θέλοντας να δώσει το στίγμα της ανανέωσης, στην βάση της αμφίπλευρης διεύρυνσης του κόμματος, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τοποθετήσει στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα που έλκουν την πολιτική τους καταγωγή από το χώρο της κεντροαριστεράς και όχι μόνο.

Ήδη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θεωρούνται βάσιμες οι πληροφορίες ότι, επικεφαλής μπορεί να οριστεί ο πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γ. Γραμματικάκης, ενώ σε εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να βρεθούν η Ε. Αχτσιόγλου, που αναλαμβάνει και χρέη εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ο Γραμματέας της Κ.Ε Π. Σκουρλέτης, καθώς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Αποστολάκης.

Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας προορίζεται και ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτης.

Διαβάστε επίσης