Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Αποτίμηση Τσίπρα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σε εξέλιξη είναι η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (άρχισε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι), στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες τους θα κληθούν να κάνουν έναν πρώτο απολογισμό της ήττας και του αποτελέσματος των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το 31,5% των ψήφων που έλαβε, μπορεί να πέρασε στη δεύτερη θέση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά κατάφερε να διατηρήσει δυνάμεις και να επιτύχει έναν πολύ σημαντικό στόχο που είναι να αποτελέσει την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον προοδευτικό πολιτικό χώρο.

Ο κ.Τσίπρας καλείται να δει τι δεν πήγε καλά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και να δώσει το στίγμα του για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στο κόμμα και ποια θα πρέπει να είναι τα βήματα στο εξής τόσο για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ο κ.Τσίπρας είχε αναφέρει στο Ζάππειο το βράδυ της περασμένης Κυριακής πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία θα μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, µε ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα αποφασιστεί και το πότε θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης