Συνεδριάζει το σαββατοκύριακο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Τον σκόπελο της συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής καλείται να ξεπεράσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το Σαββατοκύριακο. Μία συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται καθοριστική για τη μελλοντική δομή του κόμματος, καθώς ο κ. Τσίπρας θα έρθει ευθέως αντιμέτωπος με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος είναι πως οι περισσότερες από αυτές αντιδρούν σθεναρά στην ενοποίηση τους σε ένα κομματικό οργανισμό. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες ενδείξεις μετά μάλιστα τις μαραθώνιες συζητήσεις της εβδομάδας που πέρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξασφαλίσει έστω οριακά την πρόταση ενοποίησης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προβάλλει ως αντίβαρο την νομιμοποίηση των τάσεων μέσα στο κόμμα. Γεγονός είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση τώρα καθώς όπως εκτιμά «οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες και το κόμμα δεν μπορεί να εμφανίζεται ανέτοιμο και χωρίς κεντρική πολιτική γραμμή».

Την ίδια ώρα, καθοριστικής σημασίας θα είναι στις τρέχουσες συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος η στάση και η ένταση των διαφωνιών του Αριστερού Ρεύματος των κ. Στρατούλη και Λαφαζάνη οι οποίοι μάλιστα αναμένεται να καταθέσουν και πάλι ξεχωριστές προτάσεις για την πολιτική συμμαχιών και το χρέος και την θέση της Ελλάδας στην ΕΕ. Να σημειώσουμε, τέλος, πως σήμερα το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης που θα υπογράφεται από το σύνολο της ΚΟ του κόμματος.

Διαβάστε επίσης