
Συνεδριάζει το Σάββατο (4/10) η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. – Το «βλέμμα» στις συνεργασίες
Διαφωνίες στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου για τα εξοπλιστικά
Στο Divani Caravel πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Σάββατο (4/10) στις 10.30 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με το κόμμα να δείχνει έτοιμο να απευθύνει «προοδευτικό προσκλητήριο» προς τον δημοκρατικό κόσμο. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι σχετικές πηγές, πρόκειται επίσης να επισημοποιηθεί και η καμπάνια «Προοδευτική Ελλάδα».
Παράλληλα, κατά τη χθεσινή (2/10) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την προοδευτική διέξοδο, διοργανώνοντας και ενθαρρύνοντας τον δημόσιο διάλογο και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων».
Σημειώνεται ότι, η συνεδρίαση έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την τέταρτη φρεγάτα Belharra, μία απόφαση για την οποία, κατά πληροφορίες, υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.
Μάλιστα, το ζήτημα των εξοπλιστικών δαπανών της χώρας παραμένει ακόμη ένα κορυφαίο σημείο διαφωνίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Νέας Αριστεράς, με την σύμπλευση των τέως συντρόφων να καθίσταται, πλέον, δυσκολότερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, κατά το οποίο υπήρξαν κοινές πρωτοβουλίες τόσο για τη Γενοκτονία στη Γάζα όσο και για ζητήματα διαφθοράς.
