Συνελήφθη 60χρονη στην Καλλιθέα για τρομοδέμα που έστειλε στη Μέρκελ πριν 8 χρόνια

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε μια 60χρονη,  ιδιοκτήτριας επιπλοποιείου,  στην Καλλιθέα για ένα πακέτο βόμβα που είχε στείλει στην Άνγκελα Μέρκελ πριν από 8 χρόνια. Ο ανακριτής διέταξε την προφυλάκισή της.

Όπως της εξήγησαν οι αστυνομικοί, Γερμανοί ερευνητές, οι οποίοι εξέταζαν όλα αυτά τα χρόνια το τρομοπακέτο που είχε σταλεί στην Άνγκελα Μέρκελ, βρήκαν το δακτυλικό της αποτύπωμα πάνω στο βιβλίο, όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Η ίδια δήλωσε άγνοια για το περιστατικό και είπε στους αστυνομικούς ότι στο παρελθόν ανήκε σε ομάδες δανεισμού βιβλίων.

Μάλιστα το αποτύπωμα δεν εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά πάνω στο βιβλίο, κι έτσι η γυναίκα δε συνδέεται άμεσα με τη βόμβα.

Επίσης από την έρευνα δεν έχει διαπιστωθεί κάποια επαφή της ίδιας ή συγγενικού της προσώπου με άτομα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή των τρομοδεμάτων το 2010 στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί.

Τον Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» απέστειλε συνολικά 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα αλλά και σε στόχους του εξωτερικού.

Ανάμεσά τους ήταν και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ με αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς επίσης και ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το παγιδευμένο δέμα που εστάλη στην Άνγκελα Μέρκελ είχε εξουδετερωθεί έξω από την Καγκελαρία καθώς δεν πέρασε τα σκάνερ.

Η έρευνα συνεχίζεται και η 60χρονη παραμένει προφυλακισμένη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα