Συνελήφθη ο ”κασκαντέρ” του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

Συνελήφθη ο δράστης τουλάχιστον τριών διαρρήξεων σε γραφεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε), στο κέντρο της Αθήνας. Αναζητείται συνεργός του

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον κακοποιό, ο οποίος μαζί μ΄ έναν ακόμα συνεργό του είχαν “ξαφρίσει” τις τελευταίες ημέρες τα γραφεία εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε), στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για έναν 44χρονο σεσημασμένο κακοποιό με καταγωγή από την Αλγερία, ο οποίος μαζί με έναν ακόμα ομοεθνή του – ο οποίος αναζητείται – , τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησαν τουλάχιστον τρεις διαρρήξεις σε γραφεία του ερευνητικού κέντρου, με τη μέθοδο της αναρρίχησης.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τις διωκτικές αρχές, οι δύο διαρρήκτες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι σε γειτονικό κτίριο του Ε.Κ.Κ.Ε. υπήρχε σκαλωσιά σε οικοδομή, κατά τη διάρκεια ωρών που τα γραφεία ήταν κλειστά, σκαρφάλωσαν στο κτίριο και με τη χρήση κατσαβιδιού παραβίασαν τα γυάλινα παράθυρα και εισήλθαν στα γραφεία, απ΄ όπου αφαίρεσαν υπολογιστές και άλλη υλικοτεχνική υποδομή.

Φαίνεται όμως ότι φεύγοντας άφησαν πίσω τους ίχνη με απότελεσμα οι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας να εντοπίσουν και συλλάβουν τον 44χρονο Αλγερινό.

Πάνω του βρέθηκαν ένα κατσαβίδι και ένας φακός νυκτός.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα