Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής με την Πρεσβεία της Πολωνίας για κοινές αναπτυξιακές δράσεις των δύο χωρών σε περιφερειακό επίπεδο

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα Artur Lompart αλλά και μέλη του κοινοβουλίου της Πολωνίας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στην Πολωνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Stanisław Derehajło Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Patryk Panasiuk, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» που δραστηριοποιείται στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής γλώσσας και της ορθοδοξίας, Monika Pawłowska, βουλευτής, Marcin Sekściński, αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Magdalena Tymińska, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Οικονομία, Tomasz Wiśniewski, Επικεφαλής του Πολιτικού και Οικονομικού Τμήματος της Πρεσβείας και Urszula Hopko– Πολιτικό-Οικονομικό Τμήμα της Πρεσβείας.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης και στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Αττικής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρόποι συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με Περιφέρειες της Πολωνίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο, όπως είναι το περιβάλλον, η καινοτομία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός αλλά και ο θεματικός τουρισμός, με έμφαση στον Τουρισμό Υγείας.

Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Αττικής-Ισχυροποιούμε τους δεσμούς μας με χώρες της Ευρώπης με στόχο την ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων και την ευημερία»

 

Ο κ. Πατούλης αφού αναφέρθηκε στις διαχρονικά καλές σχέσεις των δύο χωρών, εστίασε στη σημασία δρομολόγησης κοινών δράσεων, με όχημα την Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας η ενίσχυση του brand name και της εξωστρέφειας της Αττικής, είναι στον πυρήνα των πολιτικών που εφαρμόζει.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Πολωνικής αντιπροσωπείας έθεσαν προς συζήτηση την προοπτική συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την Περιφέρεια Ποντλάσιε, μία από τις μεγαλύτερες, πιο «πράσινες» και πιο αναπτυγμένες Περιφέρειες της Πολωνίας, σε δράσεις που θα ενισχύουν την οικολογική συνείδηση

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα