Συνέχιση της ύφεσης και ανεργία στο 28,3%

Έκθεση- κόλαφος 500 σελίδων για την Ελλάδα και την οικονομία της παρουσίασε το Συμβούλιο των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της Άνγκελα Μέρκελ και σύμφωνα με αυτήν η χώρα μας δεν θα σηκώσει «κεφάλι» ούτε το 2014 αφού πουθενά δεν αναφέρονται οι λέξεις «ανάπτυξη» και μείωση της ανεργίας.

Οι Γερμανοί σοφοί, (πέντε τον αριθμό) όπως αποκαλούνται, (επειδή ανήκουν στους κορυφαίους οικονομολόγους της Γερμανίας) προβλέπουν συνέχιση της ύφεσης και 200.000 περισσότερους ανέργους απ΄ ότι περιμέναμε στο τόπο μας και την επόμενη χρονιά και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την τρόικα και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με τις προβλέψεις τους για το 2014.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι της Μέρκελ βλέπουν ύφεση και μάλιστα μεγάλη, της τάξης του 1,3% όταν Γιάννης Στουρνάρας και τρόικα κάνουν λόγο για ανάπτυξη 0,6%. Η διαφορά εκτιμήσεων είναι χαώδης αφού σε ποσοστό του ΑΕΠ είναι σχεδόν 2%, που μεταφράζεται σε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι Γερμανοί οικονομολόγοι βλέπουν επίσης για το 2014 εκτίναξη της ανεργίας στο 28,3%, από το 24,5% που δίνουν Στουρνάρας και τρόικα. Υπολογίζουν επίσης τον αποπληθωρισμό στο -1,2% έναντι του 0,4% από το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης