Συνεχίζονται οι συγκρούσεις: Δύο οι νεκροί στην Κωνσταντινούπολη

Για άλλη μια ημέρα οι δρόμοι της τουρκικής πόλης θύμιζαν τοπίο πολέμου από τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου ενός δεύτερου διαδηλωτή κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων τη νύχτα μεταξύ της αστυνομίας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην συνοικία Οκμεϊντάνι, πολίτες ξεχύθηκαν ξανά στους δρόμους σήμερα το μεσημέρι.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών που επέβαιναν σε ένα όχημα σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της συνοικίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για να καταφέρουν να φύγουν και να διαλύσουν τους περίπου 15 συγκεντρωμένους οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα προτού κάνουν χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

Στη συνοικία Οκμεϊντάνι, στο ανατολικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποιούνται από την Πέμπτη διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για αμέλεια στο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο της Σόμα που στοίχισε τη ζωή σε 301 ανθρακωρύχους.

Από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί ακόμη εννέα, μεταξύ αυτών οκτώ αστυνομικοί, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού.

Διαβάστε επίσης