Συνομιλία Πούτιν – Ποροσένκο για να σταματήσει η αιματοχυσία

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να μιλήσουν για ένα σχέδιο που έχει στόχο να βάλει τέλος στις αιματηρές συγκρούσεις στα ανατολικά της χώρας.

Η συνομιλία των δύο ηγετών, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο, έγινε αργά τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. «Ο Ποροσένκο ενημέρωσε τον αρχηγό του ρωσικού κράτους για τα κύρια σημεία του σχεδίου του για τη διευθέτηση της κατάστασης στη νοτιοανατολική Ουκρανία», αναφέρει το Κρεμλίνο. Οι δύο ηγέτες, είχαν αυτή την εβδομάδα δύο νυκτερινές τηλεφωνικές συνομιλίες αυτού του τύπου.

Να σημειώσουμε, πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επιμένει στην ανάγκη να «τερματισθεί αμέσως η στρατιωτική επιχείρηση» που έχει εξαπολύσει το Κίεβο εναντίον των φιλορωσικών αυτονομιστικών πολιτοφυλακών στην περιοχή του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Ο Πέτρο Ποροσένκο «ανέπτυξε τις θεμελιώδεις θέσεις του και ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου στην ανατολική Ουκρανία», επιμένοντας στην ανάγκη να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται από τους αυτονομιστές, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

Οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία έχουν στοιχίσει από τον Απρίλιο τη ζωή σε τουλάχιστον 360 ανθρώπους.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα