Σύψας: Η ζέστη δεν σκοτώνει τον κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός δεν σκοτώνεται από τη ζέστη, ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ο Νίκος Σύψας, ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι με θερμοκρασία άνω των 25 βαθμών επιβιώνει λιγότερο.

«Η ζέστη δεν σκοτώνει τον κορωνοϊό» ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

«Ο ιός επιβιώνει πολύ λιγότερο όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 25 βαθμούς αλλά δεν σκοτώνεται συνεχίζει να μεταδίδεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όπως ο ίδιος σημείωσε δυο βδομάδες μετά την κάθε άρση μέτρων, θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, ενώ επισημαίνει πως όλες οι ευπαθείς ομάδες πρέπει τον Οκτώβριο να εμβολιαστούν για την γρίπη ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στο νέο κορωνοιό.

Σχετικά με τις μετακινήσεις ο ίδιος υπογραμμίζει πως μπορεί να αλλάξουν οι οδηγίες, ενώ αναφορικά με τα γυμναστήρια ο ίδιος ανέφερε ότι θα ανοίξουν 29 Ιουνίο, λόγω του ότι συνωστίζονται πολλά άτομα και υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ο κ. Σύψας σημείωσε πως αν συνεχίζουν τα πράγματα να πηγαίνουν καλά ο ίδιος θα εισηγηθεί να ανοίξουν.

Διαβάστε επίσης