Συρία: Εκτόξευσαν όλμους κοντά στη ρωσική πρεσβεία

«Ένοπλες αντικυβερνητικές οργανώσεις εκτόξευσαν όλμους στη συνοικία όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Ρωσίας στη Συρία. Ένα βλήμα έπεσε εντός του περιβόλου της πρεσβείας και άλλο ένα σε κοντινό σημείο», ανακοίνωσε  το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η Μόσχα καταδίκασε ως τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και διευκρίνισε ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας της πρεσβείας. Όλα τα θύματα είναι Σύροι.

Εν τω μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρουσίασε ερασιτεχνικό βίντεο με τη δημόσια εκτέλεση, από άνδρες του ΙΚΙΛ, οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, του διοικητή και  έξι μαχητών αντίπαλης αντάρτικης οργάνωσης στην πόλη Αταρίμπ της επαρχίας Ιντλίμπ.

Στις εικόνες διακρίνεται ένας μαυροντυμένος μασκοφόρος ο οποίος αναφέρει ότι οι επτά άνδρες που είναι γονατισμένοι μπροστά του είναι μέλη της ταξιαρχίας Γουράμπα αλ Σαμ, της μετριοπαθούς ισλαμικής ομάδας, από τις πρώτες που πήρε τα όπλα εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο μασκοφόρος, διαβάζοντας από ένα χαρτί, δηλώνει ότι οι «7» κατηγορήθηκαν για απαγωγή και δικάστηκαν από το θρησκευτικό δικαστήριο του ΙΚΙΛ. Όλοι τους εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη, ανεξάρτητη πηγή.

Διαβάστε επίσης