ΣΥΡΙΖΑ – Αγγελόπουλοι Vs Γ. Βασιλακόπουλος

Ο Βασιλειάδης νομίζει ότι είναι… Κοντονής και ότι ο Βασιλακόπουλος είναι… Γκιρτζίκης

Ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν μπόρεσε να χωνέψει ποτέ ότι ο Βασιλακόπουλος όχι μόνο δεν σήκωνε τα τηλέφωνα, αλλά ούτε καν απαντούσε στα μηνύματά του όταν συγκάλεσε εκείνη την περίφημη σύσκεψη στο γραφείο του, παραμονές του αγώνα μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα.

Από τότε έβαλε «στο κάδρο» τον Γ. Βασιλακόπουλο και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να τον στοχοποιήσει, αλλά και να τον ανατρέψει από την προεδρία της ΕΟΚ. Μπροστά στην εμπάθειά του, όμως, κάνει ένα στρατηγικό λάθος. Πιστεύει ότι ο ίδιος είναι Κοντονής και ο Βασιλακόπουλος είναι… Γκιρτζίκης. Όμως ούτε το ένα συμβαίνει, ούτε το άλλο…

Σύμμαχοι του Βασιλειάδη είναι ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, διότι θεωρούν ότι για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός απέτυχε και φέτος στην Ευρώπη, φταίει η… διαιτησία που δεν παίρνει το ελληνικό πρωτάθλημα!

Ουδέποτε πίστεψε κανείς ότι οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός θα έπαιρναν την ομάδα  και θα την πήγαιναν στην… Αδριατική Λίγκα. Άλλωστε, είναι αμφίβολο αν ο Ολυμπιακός θα γίνει δεκτός και από το κλαμπ των ομάδων που αγωνίζονται σ’ αυτό το βαλκανικό πρωτάθλημα.

Οι Αγγελόπουλοι ήθελαν να πιέσουν καταστάσεις και να πετύχουν ανατροπή στο στάτους κβο της Ομοσπονδίας του μπάσκετ και πέταξαν τη φωτοβολίδα της Αδριατικής Λίγκας. Ο πραγματικός τους στόχος είναι  να ανατρέψουν τον Βασιλακόπουλο ή να πάρουν τη διαιτησία από την ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ.

Ούτε το ένα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής, ούτε το άλλο.

Οι εκλογές στην ΕΟΚ είναι μακριά. Του χρόνου. Ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις του Βασιλακόπουλου. Όμως, παρ’ όλα αυτά, ο Βασιλειάδης… οργανώνεται από τώρα, παρά το γεγονός πως ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα είναι υφυπουργός και η παράταξή του θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Όμως, με πρόσχημα την προσπάθειά του να εμποδίσει την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα, συμμαχεί με τους Αγγελόπουλους έναντι του… κοινού εχθρού που είναι ο Βασιλακόπουλος, και από κοινού θέλουν να βάλουν μπροστά  για επόμενο πρόεδρο στην Ομοσπονδία τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει… μανία με τον «Δράκο».

Τον πίεζε να κατέβει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Γιαννάκης δεν τσίμπησε. Και τώρα τον προωθεί για την ΕΟΚ, γνωρίζοντας την παθολογική του αγάπη για το μπάσκετ. Ξεχνά ότι ο Γιαννάκης δεν πληροί τις προϋποθέσεις, καθώς δεν έχει διατελέσει πουθενά ως μέλος… σωματείου ή Ομοσπονδίας, αλλά αυτά για τον Βασιλειάδη είναι τεχνικές λεπτομέρειες ελάσσονος σημασίας. Θα κάνει μια τροπολογία και όλα θα ρυθμιστούν.

Οι Αγγελόπουλοι βρήκαν έναν σύμμαχο στο πρόσωπο του Βασιλειάδη. Είναι γνωστό ότι διατηρούν άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση του Τσίπρα και προσωπικά με τον πρωθυπουργό – κάτι για οποίο πολλές φορές έχει… ανέβει στα κάγκελα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δηκτικά τονίζει τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχει η οικογένεια των Αγγελόπουλων με τη ΔΕΗ για τη Χαλυβουργική…

Ο υφυπουργός Αθλητισμού  έχει μπει μπροστά στη διένεξη των Αγγελόπουλων με τον Γιαννακόπουλο και τους προστατεύει ακόμη και σε ευαίσθητες περιπτώσεις, όπως έγινε με την περίπτωση του διαιτητή Π. Αναστόπουλου στον πρόσφατο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα.

Ο έμπειρος διαιτητής είναι «κόκκινο πανί» για τους «ερυθρόλευκους». Ήταν μέσα στην τριάδα των διαιτητών που έπαιξαν τον ημιτελικό Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» στην αποχώρηση στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Η κλήρωσή του στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα (μετά από παρέμβαση του Δ. Γιαννακόπουλου στην ΚΕΔ της ΕΟΚ) σήμαινε ότι οι Αγγελόπουλοι ήταν με τη θηλιά στον λαιμό. Ή θα έπρεπε να κατέβουν και να παίξουν ξεχνώντας τη δέσμευσή τους στον κόσμο της ομάδας (ότι με τη συγκεκριμένη τριάδα διαιτητών δεν θα έπαιζαν ξανά) ή θα έπρεπε να αποσύρουν την ομάδα με τον κίνδυνο να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός στην Α2 κάτι που σαφώς και δεν επιθυμούν…

Τότε μπήκαν στη μέση τα μεγάλα… μέσα.

Ο Βασιλειάδης στοχοποίησε εκ νέου τον Βασιλακόπουλο γιατί… δεν επεμβαίνει ώστε να μην αποχωρήσει ο Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ τον κατηγόρησε ότι το κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους  και τελικά ο υφυπουργός Αθλητισμού άνοιξε δίαυλο με τον ΕΣΑΚΕ και τον πρόεδρό του Β. Γαλατσόπουλο. «Θα δηλώσει… κώλυμα ο Αναστόπουλος», ανακοίνωσε περιχαρής στο έκτακτο συμβούλιο των ιδιοκτητών, που έγινε λίγα 24ωρα πριν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.

Όμως ο Αναστόπουλος… δεν δήλωνε κώλυμα, οι ώρες περνούσαν και τα φίδια έζωναν τους Αγγελόπουλους και τον Βασιλειάδη οι οποίοι, παρά τη δήλωση του Γαλατσόπουλου, δεν έβλεπαν… φως!

Οι πανηγυρισμοί

μιας νίκης

Το βράδυ της Τρίτης (παραμονές του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα) εκατό οπαδοί των «ερυθρόλευκων» πήγαν στο σπίτι του διαιτητή Αναστόπουλου, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος φρουρείτο από αστυνομικούς, και έστειλαν το μήνυμά τους. Ο Αναστόπουλος δεν θα κατέβαινε ούτως ή άλλως στο ΣΕΦ. Δεν είναι τρελός. Απλά περίμενε…

Το πρωί της Τετάρτης δήλωσε κώλυμα και έστειλε μια επιστολή με τους λόγους που δεν θα κατέβαινε στο ΣΕΦ.

Από τους πρώτους που το πληροφορήθηκαν ήταν ο Βασιλειάδης. Κι εκεί που πιεζόταν για να αναβάλει το παιχνίδι στο ΣΕΦ για λόγους ασφαλείας, έβγαλε μια πύρινη  ανακοίνωση και αφού… καταδίκαζε την παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού στο σπίτι του Αναστόπουλου καλούσε τους αρμόδιους διεξαγωγής του αγώνα να σταματήσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά… Ήταν φανερό ότι ήξερε την εξέλιξη με τον Αναστόπουλο… όπως την ήξεραν και οι Αγγελόπουλοι.

Ο Ολυμπιακός, που ουδέποτε είχε πει ότι δεν θα κατέβαινε, αισθάνθηκε… δικαιωμένος απέναντι στο… «σύστημα», και οι Αγγελόπουλοι με τον Βασιλειάδη μπορούσαν να πανηγυρίζουν μια νίκη.

Δεν υπολόγιζαν την εκρηκτική αντίδραση του Δ. Γιαννακόπουλου, που αυτομάτως απέσυρε τον Παναθηναϊκό από το πρωτάθλημα και ζήτησε από τον Τσίπρα να διώξει τον Βασιλειάδη

Το παιχνίδι μόλις έχει αρχίσει…

Διαβάστε επίσης