ΣΥΡΙΖΑ: «Ακροδεξιός ο Σαμαράς» – «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Μα τι λέτε;»

Σε απόγνωση το δίδυμο Καρτερού-Τσίπρα, που τα παραμύθια τους διαλύθηκαν από ένα πρωτοσέλιδο όπου έβαλαν τον Βαξεβάνη να «εγκαλεί» την εφημερίδα

Εδώ και μία επταετία ο Αλέξης Τσίπρας ακολούθησε πιστά το αφήγημα που του ετοίμασε ο Θανάσης Καρτερός για να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία, να αλώσει το ΠΑΣΟΚ (αρπάζοντας τους ψηφοφόρους) και να εγκαταστήσει την πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο ήταν το αφήγημα του Καρτερού; Ότι η Ν.Δ. δεν είναι ένα κεντροδεξιό λαϊκό κόμμα, αλλά ένα ακροδεξιό κόμμα, το οποίο έχει στις τάξεις του φασίστες. Μάλιστα είχε στοχοποιήσει πρώτα από όλους τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Καρτερός και ο Τσίπρας ηρνούντο  ότι επί ημερών τού πρώην πρωθυπουργού κινήθηκαν ταχύτατα οι διαδικασίες στη Δικαιοσύνη μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Και το κατηγορητήριο συντάχθηκε και προφυλακίστηκαν και οδηγήθηκαν στο εδώλιο και, το σπουδαιότερο, όλες αυτές οι ενέργειες αποτέλεσαν την αρχή της αποδόμησης του ναζιστικού μορφώματος στην κοινωνία, για να φτάσουμε το 2019 και να μείνουν εκτός Βουλής.

Κι όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ ο Καρτερός και ο Τσίπρας δεν το αποδέχθηκαν αυτό, αλλά είχαν σταθεί στο ότι ο Τάκης Μπαλτάκος συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη. Φυσικά και χρησιμοποιούσαν αυτό το γεγονός για να αναδείξουν ότι ο Σαμαράς ήταν συνομιλητής της Χρυσής Αυγής. Φυσικά, λησμονούσαν ότι μόλις έγιναν γνωστά τα ραντεβού του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη, ο κ. Σαμαράς όχι μόνο ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης, αλλά έκτοτε έκοψε κάθε επαφή μαζί του.

Κατέρρευσε

Τουναντίον, στο διάστημα της διακυβέρνησης Τσίπρα, τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ο Νίκος Βούτσης αναγνώρισαν τα δικαιώματα των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, λησμονώντας ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι ήταν αρνητές του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ή ακόμη ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκαν αίθουσα να ξεκινήσει και να εξελιχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Προφανώς δεν προλάβαιναν, διότι είχαν στο μυαλό τους το πώς θα στήσουν τη σκευωρία για τον δήθεν ακροδεξιό Αντώνη Σαμαρά με την υπόθεση Novartis.

Και ξαφνικά, φτάσαμε λίγα 24ωρα πριν από την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή και ήλθε ένα ΣΥΡΙΖΑϊκό ενημερωτικό μέσο επικοινωνίας να καταρρίψει το αφήγημα της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Η εφημερίδα που σε καμία περίπτωση δεν τη θεωρείς ανεξάρτητη, τουναντίον στηρίζει με χέρια και πόδια τον ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε την αλήθεια, ότι επί ημερών του Αντώνη Σαμαρά άρχισε να ξετυλίγεται το πουλόβερ της Χρυσής Αυγής.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, το πρωτοσέλιδο και η αναγνώριση της συνεισφοράς του Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσε μαχαιριά στην καρδιά της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι άντε να αντέξουν τη φωτογραφία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να δηλώνει ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει θέση για οπαδούς του ναζισμού», άντε και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου η δήλωση είχε ιστορικό χαρακτήρα: «Η Χρυσή Αυγή υπονόμευε τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Οπότε το αφήγημα του Καρτερού για τον ακροδεξιό Σαμαρά, για την ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία και τον ακροδεξιό και συνάμα νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη, κατέρρευσε όπως οι πύργοι που κατασκευάζουν τα παιδιά στις παραλίες και τους διαλύει το νερό. Και ποια ήταν η πρώτη αντίδραση του συστήματος Καρτερού-Τσίπρα; Να «ενεργοποιηθεί» ο Βαξεβάνης και τα πληρωμένα τρολ της Κουμουνδούρου να «εγκαλούν» την «Εφημερίδα των Συντακτών». Έτσι ο Βαξεβάνης για μία ακόμη φορά χρησιμοποίησε ψεύδη γράφοντας στο twitter: «Όχι δεν εμφανίζεις τον Σαμαρά, τον προαγωγό της Χ.Α, αυτόν που με τη ρητορική μίσους και το ρατσισμό έστρωσε το δρόμο για να περάσουν τα τάγματα θανάτου, ως τμήμα του μετώπου ενάντια στο ναζισμό. Το ξεπλένεις. Το άγχος τεχνητής συναίνεσης και στρογγυλοποίησης είναι επικίνδυνο».

Φυσικά ο κ. Βαξεβάνης έχει ξεχάσει, όταν υιοθετούσε και αυτός το τι έγραφαν το 2014 τα τρολ της Κουμουνδούρου, ότι υπήρξε δικαστικό πραξικόπημα, στηρίζοντας επί της ουσίας το ναζιστικό μόρφωμα. Έγραφαν συγκεκριμένα: «Η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής οργανώθηκε από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος λειτουργώντας υπό την πίεση του αμερικανοεβραϊκού λόμπι έστησε ψεύτικες και παράνομες κατηγορίες. Κεντρικό ρόλο σ’ αυτή τη μεθόδευση είχε ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος διατηρεί κρυφούς διαύλους επικοινωνίας με τον Δημήτρη Ψαρρά, από τότε που ήταν κι οι δυο τους στελέχη της νεολαιίστικης αριστερής οργάνωσης “Β’ Πανελλαδική” το 1980». Δηλαδή τι ισχυρίζονταν; Ότι ο Λαζαρίδης έβαζε τον Ψαρρά (δημοσιογράφος της «Εφημερίδας Συντακτών» και μέγας πολέμιος της Χ.Α., καθώς κατέθεσε και στην περιβόητη δίκη) να γράφει κατά της Χρυσής Αυγής κι εν συνεχεία τα δημοσιεύματα τα έστειλαν μέσω Δένδια (τότε υπουργός Δικαιοσύνης) στους δικαστές.

Όλοι αυτοί οι συνωμοσιολόγοι προφανώς ξέχασαν ότι η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν έκανε στα κρυφά τις επιθέσεις με τα τάγματα εφόδου, αλλά οι βουλευτές της και τα στελέχη της κορδώνονταν για όλες τις έκνομες πράξεις τους.

Ο άλλος υμνητής του Τσίπρα, ο Λακόπουλος, δεν ανέφερε λέξη κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών». Ίσως μοίρασαν τη «δουλειά» με τον Βαξεβάνη. Διότι ο Λακόπουλος προφανώς έχει πάρει εργολαβία την αποδόμηση Τσακαλώτου, όπως έκανε παλαιότερα με τον Σκουρλέτη. Μάλιστα ο Λακόπουλος σε σημερινό του άρθρο ανέφερε πως ο Τσακαλώτος έγινε ο Σημίτης του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας πως όπως ο Σημίτης υπονόμευε τον Ανδρέα, έτσι κάνει τώρα και ο Τσακαλώτος. Φυσικά, με αυτές τις συγκρίσεις «γελούν και τα τσιμέντα», για να θυμηθούμε την ιστορική ατάκα του Νίκου Αλέφαντου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα