ΣΥΡΙΖΑ: Ανακάλυψαν περιβαλλοντικό έγκλημα στο Καρά Τεπέ

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ στήθηκε το νέο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης της Λέσβου στο Καρά Τεπέ και αυτό μπορεί να καταγράφεται στα υπέρ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τουναντίον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο ως κυβέρνηση λειτούργησε την ντροπή της Ευρώπης την Μόρια, αλλά και ως αντιπολίτευση επενδύει μόνο στη θεωρία του χάους.

Προφανώς οι ΣΥΡΙΖΑιοι δεν είναι ικανοποιημένοι που φτιάχτηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ μία δομή, που ναι μεν είναι με σκηνές, αλλά είναι οργανωμένη, καθώς έχουν χωριστεί οι μετανάστες, οι οποίοι στην Μόρια συνεχώς τσακώνονταν. Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί κριτική και να πιέζει, ώστε να αντικατασταθούν οι σκηνές με κοντέινερ, πριν πιάσει ο χειμώνας και η επιβίωση είναι δραματική κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή καταγγέλλοντας πρωτοφανές περιβαλλοντικό έγκλημα.

Επικεφαλής της ερώτησης τέθηκε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος το 2018 σε μία επίσης κρίσιμη εποχή για τα ελληνοτουρκικά έτρεχε ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την τότε βουλευτή Αννέτα Καββαδία στο συνέδριο του φιλοκουρδικου κόμματος στην Τουρκία. Ο Μπουρνούς και οι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κλαίνε με μαύρο δάκρυ που δεν επικράτησε στο χάος όπως ονειρεύονταν (πάντα σε αγαστή συνεργασία με όλες τις απίθανες ΜΚΟ που δρουν στο νησί) καταγγέλλουν λοιπόν, πως «τα έργα στον Καρά Τεπέ περιλαμβάνουν μεγάλης έκτασης χωματουργικές εργασίες που ισοπεδώνουν τον λόφο, ενώ οι τεράστιες ποσότητες από τα μπάζα των εργασιών ρίχνονται στη θάλασσα της ίδιας περιοχής (Παναγιούδα), όχι απλώς αλλοιώνοντας τη γραμμή του αιγιαλού, αλλά επεκτείνοντάς τον προς τη θάλασσα». Τονίζουν επίσης ότι «πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα πρωτοφανές στο νησί της Λέσβου».

Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν τα εξής ερωτήματα:

  1. Με βάση ποια διάταξη του νόμου έχει εξαιρεθεί από την αδειοδότηση το έργο στον Καρά Τεπέ; Έχει εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση για εξαίρεση από την περιβαλλοντική αδειοδότηση ;
  2. Προτίθενται οι υπηρεσίες του υπουργείου να παρέμβουν, ως οφείλουν, και να διακόψουν το περιβαλλοντικό έγκλημα;
  3. Προτίθεται να απαιτήσει την έκδοση περιβαλλοντικής άδειας για τη συνέχιση των εργασιών;

Παράλληλα ζητούν να κατατεθεί στη Βουλή κάθε έγγραφο σχετικό με την εξαίρεση του έργου στον Καρά Τεπέ Λέσβου από τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και την τυχόν εκδοθείσα απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα