ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξε την αγκαλιά του για τους αρνητές του κορωνοϊού και της μάσκας

Με το να απαξιώνονται οι ειδικοί επιστήμονες στην Κουμουνδούρου ελπίζουν ότι θα ετοιμάσουν νέο στρατό αγανακτισμένων

«Αυτόν τον τρόπο ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε». Κάπως έτσι σκέφτονται στην Κουμουνδούρου, οπότε κι αποφάσισαν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, αυτά της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον γνωστό λαϊκίστικο τρόπο που τον μάθαμε όλοι κατά την διάρκεια του διαστήματος 2010-2015, όπου λέγοντας ένα ψέμα ανά λεπτό και υποσχόμενοι ένα φαντασιακό κόσμο, κατάφεραν να προσελκύσουν τους τότε αγανακτισμένους και να εκτοξευθούν από το 5% στο 35%.

Οι εποχές άλλαξαν, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί κατά γράμμα την παροιμία «ο λύκος κι εάν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του». Ούτε και η συμμετοχή του ως επισκέπτης στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, τον έκανε να αλλάξει συνήθειες. Συνεχίζει στην γνωστή διαδρομή. Με τρομολαγνική διάθεση συνεχίζει να ποντάρει στην καταστροφή της χώρας. Και ποντάρει σε μία νέα γενιά αγανακτισμένων.

Μόνο που αυτοί δεν υπάρχουν. Ναι μεν όλοι πιέζονται, αλλά αναγνωρίζουν ότι για την δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, αλλά η πανδημία. Άρα η νέα φουρνιά αγανακτισμένων είναι οι αρνητές του κορωνοϊού, αυτοί που θεωρούν ότι δεν πρέπει να φορούν μάσκα, αυτοί που μας έλεγαν ότι οι μάσκες δεν επιτρέπουν στα παιδιά να κάνουν σοβαρό μάθημα, ενώ στην πράξη έχουν διαψευστεί πανηγυρικά. Και πως θα πείσει όλους τους αρνητές; Ήδη το σχέδιο είναι σε εξέλιξη.

Η απαξίωση των επιστημόνων

Διότι ναι μεν μπορεί επισήμως να διαρρέεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πιστά τις συμβουλές των ειδικών επιστημόνων, αλλά τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα, κατηγορούσαν νωρίτερα τον καθηγητή Νίκο Σύψα, έβαλαν τους δημοσιογράφους-αρλεκίνους να επιτεθούν στην καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου και γενικά γίνεται μία προσπάθεια να απαξιώσουν τους επιστήμονες. Ας μην λησμονούμε ότι και οι αρνητές λοιδορούν τους επιστήμονες και αναδεικνύουν κάποιες απίθανες μελέτες πλανόδιων και απίθανων τύπων, που ουδεμία σχέση έχουν με την επιστήμη.

Επίσης ενώ όλοι στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωτικό το lock down, για να αποφευχθούν νέες μολύνσεις. Με άλλα λόγια επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά την αντίδραση της κοινωνίας στο κλείσιμο της εστίασης ή σε όποια άλλα προφανώς αντιδημοφιλή μέτρα παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο τον έλεγχο του ιού. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση της Ρένας Δούρου για την εστίαση, ενώ ακόμη και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη, δηλαδή μία πόλη που είναι κλειστή.

«Προσπαθεί να πιαστεί από το οτιδήποτε με στόχο το μικροκομματικό όφελος» επισημαίνουν από το Μαξίμου. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια μικρόψυχη και πολιτικά στενόμυαλη αντιπολιτευτική τακτική σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ως αποκορύφωμα αυτής της λογικής τοποθετούν τους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου ότι η  κυβέρνηση θεωρούσε πεταμένα τα λεφτά για τις ΜΕΘ. «Η κυβέρνηση θεωρούσε «πεταμένα λεφτά» όσα θα δίνονταν για την επίταξη ιδιωτικών κλινών εντατικής θεραπείας, όπως ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι τους πόρους για τη δημιουργία νέων κλινών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ» τονίζουν συνομιλητές του κ. Μητσοτάκη.
Αυτό το απέδειξε άλλωστε στην πράξη, αφενός αυξάνοντας τις κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία από 557 στις 974 και αφετέρου απορρίπτοντας την πρόταση επίταξης που θα είχε κοστίσει έως σήμερα μία περιουσία, χωρίς να χρειαστεί ούτε μια από τις ΜΕΘ που θα είχαν επιταχθεί, συμπληρώνει η ίδια πηγή. Δε θα πρέπει να παραγνωρίζουμε πάντως το γεγονός ότι η επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ δεν γίνεται δωρεάν. Κάθε κλίνη κοστίζει 1.600 ευρώ ανά ημέρα. Με άλλα λόγια τυχόν επίταξη 331 κρεβατιών από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου, θα άγγιζε σε κόστος τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ωφελώντας τις ιδιωτικές κλινικές παρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο χρειάζεται ενίσχυση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα