ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν το παίζω τρελός, αλλά είμαι…»

Το 1988 ο Δημήτρης Κοντολάζος τραγούδησε το «δεν το παίζω τρελός, αλλά είμαι», που έγινε επιτυχία και παιζόταν για πολλά χρόνια σε ραδιόφωνα και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Μία δημιουργία (στίχοι- σύνθεση) του Τάκη Μουσαφίρη. Την εποχή που το τραγούδι έγινε σουξέ ο Αλέξης Τσίπρας ήταν 14 ετών (έχει γεννηθεί το 1974).

Μπορεί το τραγούδι του Κοντολάζου να έχει συμπληρώσει 32 χρόνια ζωής, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την τακτική που ακολουθεί φροντίζει να το κρατά εν ζωή, δικαιώνοντας τους δημιουργούς. Διότι πως μπορεί να εξηγήσει ένας λογικός άνθρωπος αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Την Τρίτη στην ψήφιση του προϋπολογισμού επέλεξε το παρών στις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού, αλλά την Τετάρτη το γύρισε σε «ναι υπό προϋποθέσεις» σε ο,τι αφορά την αγορά των 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου RAFALE από την Γαλλία.

Όπως διέρρευσαν από την Κουμουνδούρου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάνε στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων πάνε «με μισό ναι» θέτοντας, όμως, θέτει τρεις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να υπερψηφίσουν τη συμφωνία.

Πρώτον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν να πάρουν τη συμφωνία με τις συμβάσεις για τα Rafale στα χέρια τους προκειμένου να την μελετήσουν και να έχουν μια πλήρη εικόνα. Δεύτερον, θα προτείνουν να κατατεθεί ένα πλήρες σχέδιο σε βάθος δεκαετίας που να περιλαμβάνει ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες ανοιχτής θαλάσσης και άλλα οπλικά συστήματα και τρίτον να δοθούν διευκρινήσεις αναφορικά με την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί σειρά συσκέψεων με τους αρμόδιους τομεάρχες Θοδωρή Δρίτσα, Γιώργο Τσίπρα και Γιώργο Κατρούγκαλο, αλλά και συμβούλους του Αλέξη Τσίπρα επί στρατιωτικών ζητημάτων προκειμένου να καθοριστεί η στάση του κόμματος.

Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει εάν τελικά αλλάξει πάλι άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι κι αλλιώς έχουν όλοι μάθει το άσμα του Κοντολάζου «δεν το παίζω τρελός, αλλά είμαι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα