ΣΥΡΙΖΑ: Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο

Ακόμη και ο πλέον μετριοπαθής πολίτης διαβάζοντας τις σημαντικότερες ειδήσεις του τελευταίου δεκαημέρου από τον ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογημένα θα κρίνει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως μπορεί να αποκαλέσουν αντικείμενο έρευνας για τους κορυφαίους επιστήμονες της ψυχιατρικής, οι οποίοι προσπαθούν να εξηγήσουν την παράνοια.

Διότι πως μπορείς στις 18 Δεκεμβρίου στην Βουλή να ζητάς παραίτηση της κυβέρνησης και άμεση προσφυγή στις κάλπες και στις 3 Ιανουαρίου να αναβάλλεις το συνέδριο λόγω έξαρσης της πανδημίας; Δεν υπάρχει καμία λογική ούτε στην πρώτη περίπτωση (εκλογές), ούτε στην δεύτερη (αναβολή συνεδρίου). Φυσικά μιλάμε για λογικούς ανθρώπους και κανονικά κόμματα.

Απλά στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν πάει με βάση τη λογική. Διότι την ίδια ώρα που επιχειρηματολογούν για το πόσο υπεύθυνοι είναι που ανέβαλαν το συνέδριο τους, ζητούν εκλογές ακόμη και το ίδιο διάστημα του Φεβρουαρίου. Άρα ο κορωνοϊός κολλάει μόνο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.  Πιο εύκολο είναι για παράδειγμα να κολλήσεις κορωνοϊό ένα βρεθούν 5.000-7.000 άνθρωποι στο ΣΕΦ, ή στο κλειστό του ΟΑΚΑ, παρά να μετακινηθούν περίπου 7 εκατ. πολίτες για τις εθνικές εκλογές.

Ανέκδοτο το συνέδριο

Φυσικά το οποίο παρεμπιπτόντως έχει εξελιχθεί στο πιο γρήγορο ανέκδοτο της τελευταίας δεκαετίας. Μόνο ακούγοντας τις δύο μόνο λέξεις «συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ» αρκεί για να ξεκαρδιστείς. Διότι το γεγονός ότι βρέθηκε η πρόφαση να αναβληθεί εκ νέου αποδεικνύει ότι κανένας δεν θέλει να διεξαχθεί. Ούτε οι προεδρικοί, ούτε η εσωκομματική αντιπολίτευσης. Απλά προσπάθησαν αποτυχημένα να κρύψουν ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου έφαγαν τα μουστάκια τους και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές οι τσακωμοί ήταν διαρκείας, ενώ κάποιες φωνές ακούγονταν μέχρι το πεζοδρόμιο. Κάποιες πηγές που επιμένουν ότι ακούστηκαν μέχρι και εκφράσεις πεζοδρομίου, επειδή δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι διαρροές του κρίνονται ως αναξιόπιστες.

Πάντως μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατοπέδων συμφωνήθηκε ότι ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων δεν επιτρέπει ούτε την ολοκλήρωση της προσυνεδριακής διαδικασίας και γι’ αυτό θα έπρεπε να το αναβάλουν. Για την ώρα πάντως δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία. Η πορεία της πανδημίας θα καθορίσει το πότε θα οριστεί η νέα ημερομηνία. Απλά οι πιο προχωρημένοι θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν πρόκειται ποτέ να το ορίσουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα