ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά τον Σκέρτσο ρεσιτάλ κοροϊδίας και από τον Θεοχάρη για τον ΦΠΑ»

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάρτηση του βουλευτή Χάρη Θεοχάρη

Μετά την ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου όπου ανέφερε πως η μείωση του ΦΠΑ θα «ευνοήσει τα υψηλότερα εισοδήματα», στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε και μία αντίστοιχη ανάρτηση επίσης βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος είπε πως «το μεγαλύτερο μέρος των έμμεσων φόρων έρχονται από την ανώτερη τάξη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσής του χαρακτηρίζει τις δύο αναρτήσεις των βουλευτών ως «ρεσιτάλ κοροϊδίας» με τον κ. Θεοχάρη συγκεκριμένα να «σπάει όλα τα κοντέρ».

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά τον Σκέρτσο ρεσιτάλ κοροϊδίας και από τον Θεοχάρη για τον ΦΠΑ – Επιλογή της ΝΔ η λεηλασία της κοινωνικής πλειοψηφίας με τους έμμεσους φόρους»

Εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε ακούσει πλέον όλα από τον κ. Σκέρτσο για τον ΦΠΑ, ήρθε ο κ. Θεοχάρης να σπάσει όλα τα κοντέρ.

Σε ανάρτηση του ανέφερε ότι ο ΦΠΑ επιβαρύνει κυρίως τους εύπορους, διότι το market pass κοστίζει 600 εκ. ευρώ ενώ ο ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι 2,8 δις και άρα την διαφορά (2,8 δις – 600 εκ.) την πληρώνουν οι εύποροι.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα η επιβάρυνση από τους έμμεσους φόρους ως ποσοστό του εισοδήματος είναι μεγαλύτερη;

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όταν οι τιμές διπλασιάζονται και ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι πολίτες πληρώνουν διπλάσιο ΦΠΑ;

Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί το 2022 το κράτος εισέπραξε πάνω από 4 δις ευρώ περισσότερα από το 2021 από τον ΦΠΑ;

Προφανώς και μπορούν να καταλάβουν. Αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι να υπερασπίζονται με αστειότητες την πολιτική τους επιλογή να λεηλατούν την κοινωνική πλειοψηφία με τους έμμεσους φόρους υπέρ των λίγων και ισχυρών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα