ΣΥΡΙΖΑ: Πανελλαδική Συνδιάσκεψη τον Ιούνιο υπό τον φόβο πρόωρων εκλογών

Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχουν καταφέρει να συνεννοηθούν στο αν πρέπει το κόμμα να κάνει στροφή στην Σοσιαλδημοκρατία που πανευρωπαϊκά βρίσκεται σε πτώση, αλλά συμφωνούν πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Έτσι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος το τριήμερο 11-13 Ιουνίου, προκειμένου να εγκριθεί το σχέδιο προγράμματος. Το σώμα της Συνδιάσκεψης είναι προκαθορισμένο, καθώς θα συμμετέχουν σε αυτή τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) και τα μέλη των νεοεκλεγμένων νομαρχιακών επιτροπών, περίπου δηλαδή 1.800 πρόσωπα. Το σχέδιο προγράμματος έχει συγκροτήσει επιτροπή υπό τον Γιώργο Σταθάκη και ήδη έχει τεθεί σε διαβούλευση στις οργανώσεις, ενώ εκτιμάται ότι σε αυτό θα υπάρξουν προσθήκες.

Έως τη Συνδιάσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας –και μετά την ανακοίνωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ και την οικονομία- θα εξαγγείλει τις θέσεις του προγράμματός του για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ στόχος είναι να υπάρξει εξειδίκευση και για το εργασιακό. Δεν αποκλείεται μάλιστα εφόσον το εργασιακό νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη ψηφιστεί αρχές Ιουνίου, η παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα από τον πρόεδρό του να γίνει μετά την Συνδιάσκεψη, ώστε να υπάρχει και απόλυτη δέσμευση πως εάν η Κουμουνδούρου επανέλθει στην εξουσία το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα καταργηθεί.

Ποντάρουν στους ΠΑΣΟΚους

Στην ηγετική ομάδα ποντάρουν όχι μόνο στο πρόγραμμα του κόμματος που θα ανακοινώσουν στην Συνδιάσκεψη, αλλά και στην οργανωτική δουλειά που μπορεί να κάνουν όλοι οι μεταγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ, που θεωρούνται ψημένοι σε καταστάσεις πρόωρων εκλογών.

Σε ό,τι αφορά το Συνέδριο, στην Κουμουνδούρου θα περιμένουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εάν μέχρι την ΔΕΘ δεν έχει προκηρύξει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, τότε θα συνέλθει η ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πιθανότατα και η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να προκηρυχθεί το Συνέδριο του κόμματος. Με την έγκριση του Σχεδίου Θέσεων θα ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος και –εφόσον πάντα η πορεία της πανδημίας το επιτρέψει- αρχές του νέου έτους θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα και την εκλογή ηγεσίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα