ΣΥΡΙΖΑ: Σε βέρτιγκο και για τα πιο απλά…

Μισόλογα και αστερίσκοι από την Κουμουνδούρου για το ευρω-πακέτο των €32 δισ.

Σε βέρτιγκο βρίσκεται η αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποφασίσουν πού και σε ποιο βαθμό πρέπει να υψώσουν τους τόνους της κριτικής τους απέναντι στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άκουσμα της είδησης για την ομολογουμένως… ανοιχτοχέρα πρόταση της Κομισιόν να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα με ποσό που αγγίζει τα 33 δισεκατομμύρια ευρώ και τα οποία θα λειτουργήσουν ως κυματοθραύστης στην επερχόμενη ύφεση αλλά και εφαλτήριο αναπτυξιακής επανεκκίνησης.

Ε, λοιπόν, στην Κουμουνδούρου ούτε και στα πιο απλά δεν μπορούν να κατασταλάξουν. Αν, δηλαδή, πρέπει να παραδεχτούν ότι πρόκειται για μία ξεκάθαρα θετική εξέλιξη για την εθνική οικονομία ή αν πρέπει η κυβέρνηση να διεκδικήσει περισσότερα. Τι διάλεξαν; Τους εύκολους αστερίσκους.

Ο μεν βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας κάνει λόγο για καταρχήν θετική απόφαση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τη χαρακτήρισε “ευχάριστη έκπληξη” συμπληρώνοντας ότι “υπάρχουν ακόμη γκρίζες ζώνες”, ενώ από την Κουμουνδούρου εκπέμπεται το μήνυμα ότι το ευρω-πακέτο δεν είναι και για να πανηγυρίζουμε.

Τώρα, το ποιος είναι για τα πανηγύρια σηκώνει μεγάλη κουβέντα…

 

Διαβάστε επίσης