ΣΥΡΙΖΑ: Τα ομόφυλα ζευγάρια ανάμεσά τους

Στο στόχαστρο των παραδοσιακών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπει οι 10 βουλευτές οι οποίοι τάσσονται κατά της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος με τον οποίο φιλοξενεί το θέμα το σάιτ της εφημεριδα Documento το οποίο και εκφράζει απευθείας το Μέγαρο Μαξίμου: «Επιστρέφουν στον Μεσαίωνα 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Διαφωνούν με την αναδοχή».
Οι δέκα – πρόκειται για τους Γιώργο Ουρσουζίδη, Γιάννη Σηφάκη, Δημήτρη Βέττα, Μάρκο Μπόλαρη, Γιώργο Δημαρά, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Παναγιώτα Βράντζα, Θεόδωρο Παραστατίδη, Γιώργο Ντζιμάνη και Ολυμπία Τελιγιορίδου – μεταξύ άλλων ζητούν σύγκλιση της ΚΟ και λήψη απόφασης. Είναι φυσικά οι συνέπειες ενός κόμματος το οποίο δεν έχει κοινή βάση. Διαφορετικά οι δέκα θα γνώριζαν πως απόφαση έχει προ πολλού ληφθεί:
– Πολιτική απόφαση ιδρυτικού συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ : …. «Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε απολύτως το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό σε σχέση με τη σεξουαλικότητα και την επιλογή φύλου, όπως και τη θεσμοθέτηση πολιτικού γάμου ομοφύλων με πλήρη και ίσα δικαιώματα, καθώς και την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου”.
– Πολιτική απόφαση Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ 28-29/7/2017: «η κυβέρνηση να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων και στο δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία”.
Και όμως οι δέκα έρχονται σήμερα όχι με επιστολή στον γραμματέα της ΚΟ αλλά απευθείας στον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσουν να μην προχωρήσει το θέμα.
Στην επιστολή τους αναρωτιούνται γιατί το θέμα δεν συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κ.Ο. και εκφράζουν τη διαφωνία τους για την δυνατότητα που δίνεται στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς.
To θέμα έχει αναλάβει η Θεανώ Φωτίου η οποία βρίσκεται σε συνεχείς επαφές και συζητήσεις έτσι ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις και να μην υπάρξει άλλο ένα εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Παράλληλα παρέμβαση αναμένεται και από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της νομοθετικής πρωτοβουλίας και κατά των δέκα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα