ΣΥΡΙΖΑ: Υποκρισία και ακροδεξιά παιχνίδια από την ΝΔ για τη Θράκη

Από την Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία παίζει «επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά θέματα»

«Πυρά» εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ζήτημα της Θράκης, υποστηρίζοντας ότι τα στελέχη της παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά θέματα.

«Στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να αλιεύσει ψήφους από τα ακροδεξιά, η κύβερνηση κλιμακώνει την επικίνδυνη στρατηγική της δημιουργίας έντασης και πόλωσης στην Θράκη και επιστρέφει τη χώρα σε άλλες εποχές» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σιμόπουλος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Μπουρνού επειδή τόνισε ότι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να υπάρξει ανάσχεση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη.

Ποιες ήταν οι θέσεις της ΝΔ στη Διακομματική

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω των πολιτικών που άσκησε ως κυβέρνηση και των συγκεκριμένων προτάσεων του προγράμματός του, στηρίζει αταλάντευτα αυτήν τη θέση που μαζί με την υποστήριξη στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης αποτέλεσαν ένα μίνιμουμ πεδίο συναίνεσης στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής το 2020» συμπληρώνουν, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για υποκρισία στο ζήτημα της Θράκης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη υποστήριζε:

• τον «εκσυγχρονισμό και βελτίωση του πλαισίου…της μειονοτικής και θρησκευτικής πολιτικής είτε αυτή αφορά την εκπαιδευτική διάσταση είτε τη θρησκευτική» (σελ. 50)

• τον «εκσυγχρονισμό» του νόμου για τους μουφτήδες «με την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή της μειονότητας» και εκσυγχρονισμό του «μη-εφαρμόσιμου» νόμου για τις βακουφικές περιουσίες (σελ. 50-51)

• την ίδρυση «και μειονοτικών νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών» (σελ. 46)

• τον «σεβασμό των προβλέψεων της Συνθήκης της Λωζάννης, κάθε ρύθμισης του διεθνούς δικαίου και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (σελ. 45)

• τον εμπλουτισμό του «κοινωνικού χαρακτήρα της Θράκης…από την πολυμορφία που διακατέχει την κοινωνία και τις διάφορες μειονότητες που την απαρτίζουν» (σελ. 50)

• τον «σεβασμό προς τα δικαιώματα της μειονότητας που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης και το σύγχρονο δίκαιο περί μειονοτήτων» (σελ. 52)

Οι προεκλογικές συναντήσεις

Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι είναι ξεκάθαρη η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «τα στελέχη της παρέθεταν γεύματα, συναντιούνταν και φωτογραφίζονταν προεκλογικά με τον Πρόξενο της Τουρκίας και τον ψευδομουφτή».

«Μόνη πυξίδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, το Σύνταγμα της Ελλάδας στο οποίο έχουν δώσει όρκο, οι αρχές της Αριστεράς και το Πρόγραμμα του κόμματος» προσθέτει η Κουμουνδούρου, καταλήγοντας ότι «θα μας βρουν όλους απέναντί τους στα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν με ευαίσθητα εθνικά θέματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα