Συσκέψεις Τσίπρα για όλα με το βλέμμα στην ΔΕΘ

Η παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου απασχόλησε το μπαράζ συσκέψεων στην Κουμουνδούρου με στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Το στίγμα που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα αποτυπωθεί στη Θεσσαλονίκη, στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο ίδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το Μαξίμου επιχειρεί να «καρπωθεί» πρωτουβουλίες δικές τους όπως για παράδειγμα η μείωση του ΕΝΦΙΑ και οι 120 δόσεις.

Έμφαση δόθηκε στη σύσκεψη στο κοινωνικό κράτος με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν τις μνημονιακές ρυθμίσεις που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ήταν πάγια αιτήματα του ΣΕΒ. Ειδική αναφορά έγινε στην κατάργηση της διάταξης του 2019 η οποία προέβλεπε ότι για είναι νόμιμη μια απόλυση απαιτείται ο εργοδότης να αναφέρει τον βάσιμο λόγο αυτής.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως η καθαίρεση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και η τροπολογία για την αλλαγή των τυπικών προσόντων του επικεφαλής της ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης