Σύσκεψη για τα ενεργειακά στο Μέγαρο Μαξίμου

Γύρω από τα ενεργειακά ζητήματα της χώρας, θα στραφεί η σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόντων των υπουργών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Μανιάτη αντίστοιχα.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν όλα τα ανοικτά θέματα ενέργειας εν όψει και της επίσκεψης την Παρασκευή στην Αθήνα του αρμόδιου ευρωπαίου επίτροπου Γκίντερ Ετινγκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελλιπές επενδυτικό ενδιαφέρον στον συγκεκριμένο τομέα προβληματίζει την κυβέρνηση, υπό το βάρος και του πρόσφατου άδοξου τέλους του δεύτερου διαγωνισμού για τις τρεις νέες Επιχειρήσεις Παροχής Αερίου (ΕΠΑ).

Πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αναφέρουν πως στις αυριανές επαφές του κ. Ετινγκερ θα τεθούν επί τάπητος η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων (στο μέτωπο αυτό ξεχωρίζει η πώληση της ΔΕΗ ), οι εξελίξεις στο θέμα των υδρογονανθράκων και οι αλλαγές στις αγορές ηλεκτρισμού – φυσικού αερίου.

Πρέπει πάντως να αναφέρουμε, πως αν και η επίσημη ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τα ενεργειακά, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να συζητήσουν και για τις εκκρεμότητες στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, δεδομένου ότι ο Πρωθυπουργός φέρεται να επιστρέφει ικανοποιημένος από τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης