Τα χαστούκια της Μπακογιάννη στον Τσίπρα

Αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα ότι χρησιμοποίει την πανδημία του κορονοϊού για να ανεβάσει τα δημοσκοπικά της ποσοστά άφησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι οι αξιωματικές αντιπολιτεύσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη αντιμετωπίζουν τον ιό με αντικειμενικό τρόπο.

Σημείωσε μάλιστα ότι στην Ελλάδα γίνεται μια κολοσσιαία προσπάθεια από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ αναγνώρισε ότι προφανώς και κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα.

Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ οτι ψάχνει να βρει αφήγημα ενώ είπε πως οι τοποθετήσεις του κόμματος δεν αγγίζουν τους πολίτες.

Ανέφερε μάλιστα πως δεν είναι δυνατόν παντού να κολλάει ο ιός εκτός από εκεί που θέλει να συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας η κ. Μπακογιάννη κάλεσε την Ευρώπη να συνειδητοποιήσει ότι όταν κάνει πως δεν καταλαβαίνει δίνει το ελεύθερο στον Ερντογάν ότι οι πρακτικές της χώρας έχουν αποτέλεσμα.

Είπε πως η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι υπάρχει απόφαση ώστε ο Τούρκος Πρόεδρος να αντιληφθεί ότι υπάρχουν όρια στις προσπάθειες που κάνει για τετελεσμένα ενώ εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θα παίξει με τα οικονομικά του συμφέροντα και η Ευρώπη να τα βάλει όλα σε μια ζυγαριά.

Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ακολουθήσει την πρακτική των εκβιασμών είπε ωστόσο ότι όλα θα κριθούν στην πορεία.

Η βουλευτής είπε πως η Αθήνα περιμένει από την Ευρώπη συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις κατά της Τουρκίας ενώ ανέφερε ως όταν η γείτονα σταματήσει τις προσχηματικές δηλώσεις η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσέλθει στις διερευνητικές επαφές.

Εκτίμησε ότι ο Τζο Μπάιντεν θέλει σταθερότητα στην Ανατολική μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα