Τα χώνει στον Σαμαρά ο Ραγκούσης για την επιστροφή Μπέου στον δήμο

Με αφορμή την επιστροφή του Αχιλλέα Μπέου στα καθήκοντά του, ως δήμαρχος Βόλου, ο Γιάννης Ραγκούσης επέκρινε έντονα την κυβέρνηση Σαμαρά γιατί τροποποίησε τον Καλλικράτη σε κρίσιμες διατάξεις του σχετικά με τη δωροδοκία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο κ. Μπέος, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το ατιμωτικό αδίκημα της δωροδοκίας, επανέρχεται στην θέση του δημάρχου Βόλου εξαιτίας της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία το 2014 αλλοίωσε τον Καλλικράτη. Το 2010 με το πρόγραμμα Καλλικράτης, (Ν.3852, άρθρο 236), είχαμε προβλέψει ότι κάθε δήμαρχος ή περιφερειάρχης που καταδικάζεται σε πρώτο βαθμό από Τριμελές Ποινικό Εφετείο για συγκεκριμένα βαρύτατα ηθικά αδικήματα, τίθεται σε αργία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ηθικά βαρύτατα αδικήματα και σε βαθμό πλημμελήματος όπως: δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία κλπ. Αντίθετα, η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 (Ν.4257/14) αλλοιώνοντας τον Καλλικράτη στο άρθρο 236, θέσπισε τη ρύθμιση ότι ένας τέτοιος δήμαρχος, καταδικασμένος για ένα από τα παραπάνω βαρύτατα αδικήματα, μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση, παραμένει στη θέση του. Για αυτό ο κ. Μπέος αναλαμβάνει ξανά τα καθήκοντα του δημάρχου, μετά την καταδίκη του για δωροδοκία. Συγχαρητήρια ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση Σαμαρά και βεβαίως θα είναι εντελώς αδικαιολόγητο αν δεν αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να επανέλθει σε ισχύ το άρθρο 236 του Καλλικράτη, καταργώντας την αλλοίωση της κυβέρνησης Σαμαρά».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα