Τα «χώνουν» στον Πιερρακάκη…

Oι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ καταγγέλλουν ότι κωφεύει στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις τους που αφορούν την απενεργοποίηση των πιστοποιητικών νόσησης για όσο διάστημα διαρκεί η καραντίνα

Συνηθισμένος από επαίνους –και δικαίως– όλα αυτά τα δυόμισι χρόνια για τη δουλεία του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φαίνεται ότι για τον Κυριάκο Πιερρακάκη ήγγικεν και η ώρα της κριτικής.

Φυσικά αυτή δεν προέρχεται ούτε από τον πρωθυπουργό ούτε από τους πολίτες, αλλά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζόμενων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ καταγγέλλουν μέσω της ομοσπονδία τους τον Κ. Πιερρακάκη αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, ότι κωφεύουν στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις τους, οι οποίες αφορούν την απενεργοποίηση των πιστοποιητικών νόσησης για όσο διάστημα διαρκεί η καραντίνα.

Όπως εξηγούν από την ΠΟΣΕΚΕΠ σε έγγραφό τους που εστάλη στο υπουργείο την 1η του Φλεβάρη, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολίτες να εισέρχονται στα ΚΕΠ κατόπιν υπόδειξης –όπως δηλώνουν– άλλων υπηρεσιών (νοσοκομείων, φαρμακείων κ.λπ.) προκειμένου να παραλάβουν το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου. Σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, αυτή η διαδικασία έχει ως συνέπεια οι νοσούντες από Covid-19 πολίτες να παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα κατ’ οίκον απομόνωσης και να ζητούν διά ζώσης το πιστοποιητικό νόσησής τους, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο πρόβλημα στους υπαλλήλους των ΚΕΠ, στους υπόλοιπους πολίτες και γενικότερα στη δημόσια υγεία.

Προσθέτουν δε στην κριτική τους ότι η πρόβλεψη για έκδοση βεβαίωσης θετικού διαγνωστικού ελέγχου από τα ΚΕΠ είναι μία μια διαδικασία που «φορτώθηκε» στην πιο αναγνωρισμένη δημόσια υπηρεσία εξυπηρέτησης κοινού με τρόπο αιφνιδιαστικό και δίχως να έχει υπάρξει η παραμικρή προηγηθείσα ενημέρωση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα